ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Skupščina sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje

NOVICA 16.12.2019



 V soboto, 14. decembra 2019 je v prostorih Vile Biance potekala skupščina SK Rudolf Cvetko Velenje.

Po začetnih formalnostih je blagajnik Tadej Knez podal poročila o finančnem poslovanju kluba ter predstavil finančni načrt za leto 2020. Trener Klemen Špeh pa je poročal o delu kluba v letu 2019 in predstavil načrt za delo v letu 2020.

Vsa poročila in načrti so bili soglasno sprejeti.

V nadaljevanju skupščine je predsednik kluba Vasja Čretnik podelil častno članstvo štirim zaslužnim članom. Častno članstvo so prejeli g. Marijan Salobir, kot ustanovitelj SK Rudolf Cvetko Velenje in trener prvih sabljačev; g. Marjan Tamše, prvi predsednik kluba in prav tako ustanovni član kluba ter še dva ustanovna člana in sicer trenerja g. Agim Kazazi ter g. Robert Uranjek, ki sta v preteklosti skrbela za mladi rod sabljačev.

Častnim članom je čestital tudi predsednik sabljaške zveze Slovenije, Aleksander Mravljak.

G. Marijan Salobir jih je ob koncu skupščine seznanil z zanimivim dejstvom: natanko pred tridesetimi leti, na dan skupščine in natanko ob uri, ko se je skupščina zaključila, je bil namreč prvi trening sabljačev SK Rudolf Cvetko Velenje.

Glede na to, da sabljaški klub neprekinjeno deluje že 30 let, je prepričan, da se nam za prihodnost sabljanja v šaleški dolini ni treba bati.

To je bil še en razlog več, da so po koncu skupščine v dobrem vzdušju nadaljevali druženje s pogostitvijo v galeriji Vile Biance.

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak