ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Prva pokalna tekma v Kisovcu v kategoriji do 14 in 15 let

NOVICA 06.01.2020



Prva pokalna tekma v Kisovcu za dečke in deklice v kategoriji do 14 in 15 let

S prvo tekmo na snegu so bili trener in vodstvo kluba zadovoljni, čeprav so skupaj s tekmovalci prišli do zaključka, da jim je doskok odnesel še višje uvrstitve.

V Kisovcu se je po naletu spustilo 74 skakalcev; 44 v kategoriji do 14 let in 30 v kategoriji do 15 let.
Kljub tretji dolžini v poskusni, 1. in 2. seriji je Enej Faletič zasedel 6. mesto, saj skoka ni zaključil s telemarkom. Podobno sta višje uvrstitve zapravila še Žiga Gajster in Luka Filip, a njune dolžine nakazujejo dobro pripravljenost, ki bo do izraza zagotovo prišla na naslednjih tekmah. Žiga Gajster je zasedel 11. in Luka Filip 13. mesto.
Zelo prijetno je presenetil 12-letni Lan Novak, ki se je kosal z dečki, starejšimi 2 leti. S skokoma, ki ju je zaključil z lepim telemarkom, si je priskakal 10. mesto in tako pokazal dobro formo, za katero upamo, da jo bo prikazal tudi na tekmi v soboto, 11. 1., ko bo tekmoval v svoji kategoriji.

Rezultati:
Dečki do 14 let
- 6. mesto: Enej Faletič
- 10. mesto: Lan Novak
- 11. mesto: Žiga Gajster

Dečki do 15 let
- 13. mesto: Luka Filip

V klubu verjamejo, da so dobri rezulati odlična spodbuda za nadaljevanje sezone, še posebej dolžine, ki so jih tekmovalci dosegli.

Čestitamo vsem!

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak