ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Vse kar morate vedeti, če želite delati v športu!

NOVICA 24.03.2020Pravico do dela v športu ima skladno z Zakonom o športu (ZŠpo-1) izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.

Predmetni zakon opredeljuje tudi javnoveljavne študijske programe in programe usposabljanja ter organizacije, ki jih je država pooblastila kot predlagatelje in nosilce programov. Vsak posameznik, ki je ustrezno izobražen ali usposobljen, svojo strokovnost in pravico do dela dokazuje z odločbo, ki jo pridobi na podlagi vpisa v Razvid strokovnih delavcev, ki ga vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Aktualni Zakon o športu (ZŠpo-1), sprejet junija 2017 (Uradni list RS, št. 29 z dne 9. 6. 2017), je na področju usposabljanja v športu prinesel številne novosti. V zvezi s tem se med zainteresiranimi posamezniki, ki želijo opravljati strokovno delo v športu, pojavlja nemalo vprašanj. Zato je Olimpijski komite Slovenije preko najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov pripravil nekaj dodatnih pojasnil, ki bi vas v zvezi s tem utegnila zanimati.

Pojasnila si lahko preberete na POVEZAVI.

 

 

Vir: OKS - ZŠZ


Koledar dogodkov

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA - VADBA NA SIJ POLIGONU MOZIRJE

DOGODEK
V sklopu EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA, bo na SIJ poligonu v Mozirju v nedeljo, 27.9.2020 potekala vadba za vse željne športa. Z vami bo licenciran trener fitnesa (FZS SLO) Nejc Pongrac