ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski atleti odlični na ekipnem prvenstvu Slovenije v Celju in Mariboru

NOVICA 27.09.2020



V soboto, 26.9.2020 je v Celju potekalo ekipno prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke.

Velenjski atleti so se odrezali odlično; mladinci so eipno zasedli 4. mesto, mladinke pa 5. mesto.

Šalamon Tiometej je v teku na 200 m zasedel 3. mesto, Turinek Sebastjan je v teku na 800 m zmagal, Pusovnik Blaž je v teku na 1500m zasedel 3. mesto, Lah Luka je v metu diska zasedel 1. mesto in v metu krogle 2. mesto. Dominković Filip je v metu kopja zasedel 2. mesto, Grabner Jaka pa je v tekmovalni hoji na 5000m zmagal in ponovno postavil državni rekord!

Trupej Alja je zmagala v teku na 400m, Podkrižnik Tjaša je zmagala v metu kopja, Skornšek Lara je zasedla 2. mesto v metu diska, Prostor Tjaša pa je v tekmovalni hoji na 5000m zasedla 2. mesto.

Prav tako je štafeta mladink na 4x400m v postavi Cesar Manca, Podrkižnik Tjaša, Hojan Ema in Trupej Alja zasedla 2.mesto!

V Mariboru pa se je v nedeljo odvijalo prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14. Najmlajši člani velenjskega atletskega kluba  so se odrezali več kot odlično, padlo pa je tudi ogromno osebnih rekordov.

Med pionirji in pionirkami U12 sta v tekmovalni hoji na 1000m zmagala Aleksej Lazič in Anja Prostor, Ava Juhart pa je zasedla 2. mesto. Oriana Lovrec je zmagala v metu krogle in metu vortexa. Sara Acman pa je zmagala v teku na 200m in bila 2. v teku na 60m.

Čestitamo!

 

Vir: Atletski klub Velenje

Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!