ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


DRŽAVNO PRVENSTVO V SABLJANJU 2014

NOVICA 01.04.2014



VELENJSKI SABLJAČI OSVOJILI KAR 14 MEDALJ
29. in 30. marca je v Rdeči dvorani v Velenju potekalo 23. državno prvenstvo v sabljanju. Nastopilo je okoli 150 sabljačev iz Slovenije. Na prvenstvu je nastopilo tudi 16 sabljačev našega kluba. Njihov nastop lahko ocenimo z odliko. Jure Mravljak je osvojil 1. mesto v kategoriji meč mladinci in 2. mesto v kategoriji floret mladinci. V isti kategoriji je Domen Selan osvojil 3. mesto. Borut Mohorko je osvojil 1. mesto v kategoriji floret dečki B, Lovro Fijavž Bačovnik je osvojil 2. mesto v kategoriji sablja mladinci, Eva Meh je zmagala v kategoriji floret deklice C. Urh Špital je osvojil 3. mesto v kategoriji dečki B in 2. mesto v kategoriji dečki C. Brina Zamrnik je osvojil 3. mesto med deklicami B in 3. mesto med kadetinjami. Rok Kovač je osvojil 3. mesto v kategoriji floret kadeti.
V Članskih kategorijah smo imeli predstavnike tudi v sablji, kjer je Matej Gorjan zasedel 3. mesto. V kategoriji floret članice je Nežka Selan osvojila 3. mesto. V najtežji kategoriji, floret člani pa je Anže Guček osvojil 3. mesto.
Tik pod zmagovalne stopničke so se uvrstili še Klemen Selan, Vid Mohor, Luka Mravljak , Emanuel Planko in Jakob Jurjevec.
Čeprav se v Sabljaškem klubu Rudolf Cvetko Velenje trenira le floret je razveseljivo zlasti to, da naši sabljači poleg floreta tako v disciplinah sablja in meč dosegajo najvišja mesta. Tako sta nasprotnike v disciplini sablja s svojim dobrim sabljanjem presenetila Lovro Fijavž Bačovnik in Matej Gorjan. V disciplini meč pa je Jure Mravljak pripravil presenečenje in premagal vse mladince ter osvojil naslov državnega prvaka v tej kategoriji.
Nekaj slik si lahko pogledate tukaj.


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!