ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


PRVENSTVO SLOVENIJE V KROSU ZA OSNOVNE ŠOLE, SREDNJE ŠOLE IN ŠOLE S PRILAGOJENIM

NOVICA 25.04.2014



V četrtek, 24.2.2014, je v Mariboru v športnem parku Tabor potekalo prvenstvo v krosu za osnovne, srednje in šole z prilagojenim programom. Tekmovanja se je udeležilo okoli 2000 otrok in mladine. Učenci in učenke naših osnovnih šol, srednjih šol in šole s prilagojenim programom so dosegali zelo dobre rezultate.
V kategoriji letnikov 2003 ja prvo mesto dosegla Alja Trupej iz OŠ Gustva Šiliha, prav tako je Larisa Džinič iz OŠ Antona Aškerca pritekla na visoko deveto mesto. V kategoriji letnikov 2002 je Sandro Jovanovič pristal na sedmem mestu in Neža Gorišek na devetem mestu iz OŠ šole Livada, Nea Meh iz OŠ MPT pa je v cilj pritekla na šestem mestu. V kategoriji letnikov 2001 si je drugo mesto prislužila Tjaša Podkrižnik iz OŠ Šalek, učenci in učenke OŠ KDK Šoštanj pa so v cilj pritekli skoraj istočasno, Tim Terček na sedmem mestu, Katja Kumer na enajstem mestu in Klara Pirnat na petnajstem mestu. Manca Slamič iz OŠ Gorica pa jim je sledila na šestnajstem mestu. Prav tako je OŠ KDK Šoštanj v tej kategoriji ekipno dosegla drugo mesto. V kategoriji letnikov 2000 je na osemnajsto mesto pritekel Timotej Brežnik iz OŠ Gorica. V kategoriji letnikov 1999 je vrh lestvice spet bil posut z tekmovalci OŠ KDK Šoštanj in OŠ MPT. Iz OŠ KDK je Barbara Kladnik dosegla drugo mesto, Lara Goršek ji je sledila na sedmem mestu, pri fantih pa je Aljaž Jurič skozi cilj pritekel četrti. Iz OŠ MPT je Manca Pogorevc zasedla dvanajsto mesto, Alen Subašič je zasedel sedmo mesto in Dino Subašič je skozi cilj pritekel osemnajsti.
Prav tako je OŠ CIVU dosegala visoke rezultate. Ekipno je šola dosegla tretje mesto, v kategoriji 1998 in mlajši je na tretje mesto pritekel Asani Sefadin, na osmo mesto je pritekel Matija Zaljuberšek, pri deklicah pa je Maruša Mikek skozi cilj pritekla na peto mesto in Martina Jelen na deveto mesto.
Juljia Repolusk iz Šolskega centra Velenje je v kategoriji letnikov 1997 in mlajši skozi cilj pritekla na osmem mestu, Nikita Matovič je bila sedemnajsta. V kategoriji 1994 in mlajši pa je Vesna Kašnik zasedla šesto mesto.
V tolikšnem številu visokih rezultatov smo lahko le ponosni na naše mlade športnike in športnice. Čestitamo vam za športne dosežke.
Za več infotmacij o krosu si lahko pogledate tukaj, za fotogalerijo pa pritisnite tukaj.

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!