ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Evropski teden mobilnosti - dan brez avtomobila

NOVICA 16.09.2015



V sredo, 16. septembra, je od 9. do 12. ure na Rudarski cesti potekala prireditev »Dan brez avtomobila«. Organiziranih je bilo več dejavnosti: risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon in poligon »kolesarček«, mini nogomet, badminton, odbojko, na ogled bo ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, električni kombi ter stojnica s prodajo rolerjev, rolk in pohodnih palic v sklopu Centra ponovne uporabe.
Center varne vožnje Vransko je pripravil predavanje na temo varne vožnje in delavnico “Pijana očala in pijana tarča”, Klub starodobnikov Šentjur se je predstavil s starodobniki na kolesih.
Zavod KSSENA je predstavil projekte, ki jih vodi oziroma v njih sodeluje ter električni avtomobil, svoje dejavnosti pa so predstavili tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Šolski center Velenje in Medpodjetniški izobraževalni center Velenje sta predstavila simulator varne vožnje.
Prireditve »Dan brez avtomobila« pa se je s kolesom in rolerji udeležila tudi Pika Nogavička.
Rudarska cesta je bila zaradi prireditve »Dan brez avtomobila« zaprta od 7. do 13. ure. Več slik si lahko pogledate tukaj in na FB strani MO Velenje.


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!