ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Med potniki na mladinske zimske olimpijske igre tudi Eva, Tit in Vid

NOVICA 28.01.2016



Eva Kralj, Tit Štante (oba člana Kluba deskanja na snegu Deska Velenje) ter Vid Vrhovnik (Smučarsko skakalni klub Velenje) potujejo v Lillehammer.

V času od 12. do 21. 2. 2016 bo Lillehammer z okolico gostil 2. mladinske zimske olimpijske igre, ki se jih bodo udeležili tudi odlični velenjski športniki Eva Kralj, Tit Štante (oba deskanje na snegu) in Vid Vrhovnik (nordijska kombinacija).
Slovenska delegacija, ki se bo uradno predstavila prihodnji četrtek 4. 2. 2016, bo skupno štela 34 oseb, od tega 20 športnikov iz sedmih panog. Svoje predstavnike bo sicer imela Slovenija v alpskem smučanju, biatlonu, deskanju na snegu, smučanju prostega sloga, teku na smučeh, smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Sprejem za naše olimpijce bomo pripravili po njihovem prihodu z 2. mladinskih zimskih olimpijskih iger. 

Mladinske olimpijske igre (MOI) uprizarjajo izjemno idejo in hkrati izjemno vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI predstavljajo mladim športnikom enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja.

Odločitev o organizaciji nove športne prireditve »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. Odvijajo se vsake 4 leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Prvo upodobitev poletnih iger je leta 2010 gostil Singapur, 1. zimske igre pa gosti avstrijski Innsbruck leta 2012.

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!