ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - mladinci boljši od Olimpije, kadetom remi

NOVICA 09.02.2016



V pripravah na spomladanski del prvenstva so kadeti in mladinci odigrali tekmi z Olimpijo. Dobro igro so napovedali kadeti, ki so remizirali, medtem, ko so mladinci z odlično predstavo premagali vrstnike z Ljubljane.

Zmaga mladincev proti Olimpiji
V tekmi mladincev smo videli veliko željo z obeh strani. Gostje, ki želijo krojiti vrh lestvice so tokrat naleteli na zelo razpoloženega nasprotnika. Z obeh strani je bilo veliko lepih akcij, “rudarji” so že v uvodnih minutah pokazali, da bo spomladi igrali agresivno in brez prevelikega spoštovanja do nasprotnika. Plod takšne igre sta bila dva zadetka v gostujoči mreži, natančno je meril Illya Markovskyy, ki je bil s strani soigralcev stalno zaposlen z uporabnimi žogami. Olimpija je poraz zgolj omilila, domači pa stopnjujejo dobro delo na treningih in tekmah. V sredo sledi tekma s člani Žalca in v soboto z mladinci Aluminija.
Postava: Džajić, Ferenčak, Grbec, Širbić, Acman, Šimić, Petek, Andjelić, Smajlović, Duspara, Markovskyy. Igrali so še: Romih, Velinovski, Vašl, Saramat in Vezaj.

Kadetom remi
Spremljali smo zanimivo tekmo in zelo dobro, borbeno predstavo naših fantov. Kljub hitremu vodstvu gostov po dveh strelih z razdalje, je Cinac po lepi akciji in dvojni podaji s Kadrićem zadel za znižanje. Do konca polčasa smo po kotu zadeli prečko. V nadaljevanju smo popolnoma prevzeli pobudo za igro. Olimpija je ostala brez prave priložnosti, mi pa smo si s kombinatorno igro ustvarili nekaj lepih situacij za zadetek. V eni od takih je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom izenačil Kadrič. Isti igralec je sprožil še en silovit udarec pod prečko, žoga je prečkala gol črto, a sodnik tega ni opazil in tako je ostalo pri neodločenem rezultatu. Čestitke za pristop!
Ob rahlo poškodovanemu reprezentantu Pljavi, so brez nastopa ostali še Kolšek, Škufca, Djerdji, Vošnjak Amadej.
Postava: Karat (Klisarić), Justin (Lorger), Račnik (Paščanović), Gojković (Kalič), Vošnjak (Čejvanović), Barić, Grošić (Funtek), Pelko, Ilić ( Deljić), Kadrić, Cinac

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!