ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Regijsko tekmovanje za štajersko-koroško regijo v smučarskih skokih

NOVICA 16.02.2016

Prenesite datoteko

Že deveto leto zapored bodo po Sloveniji izvedena tekmovanja v smučarskih skokih za otroke od 1. do 4. razreda v organizaciji Zavoda za šport RS Planica in Smučarske zveze Slovenije. Tekmovanja bodo potekala na dveh ravneh: regijski in državni. Slovenija je razdeljena na tri skakalne regije (Gorenjsko, Ljubljansko ter Štajersko-Koroško regijo) v okviru katerih bodo potekala regijska tekmovanja.

Pogoj za prijavo otroka na tekmovanje je osnovno znanje smučanja (kar potrdijo starši s podpisom na prijavnici - najdete jo v priponki in jo odnesete vašemu učitelju), z razpisom predpisana smučarska oprema (alpske smuči, bunda in smučarske hlače, čelada in rokavice) ter dokazilo o tem, da učenec še ni nastopil na uradnih tekmovanjih za regijski ali državni pokal Cokta, četudi je v sezoni 2015/2016 morda že član skakalnega kluba. 

Tekmovanje je bilo predvideno za 18.02.2016 na Ljubnem ob Savinji, vendar je zaradi pomanjkanja snega za nedoločen čas prestavljeno.

Prijave na tekmovanje potekajo preko spletne aplikacije Šport mladih, učence morajo preko te povezave prijaviti njihovi učitelji na matičnih šolah. Prijave potekajo do 26.02.2016. Prijava preko spletne aplikacije je obvezna.

Vsem zainteresiranim otrokom bomo pred tekmovanjem omogočili trening pod vodstvom usposobljenega trenerja. Prvi trening bo v torek, 16. 2. 2016 od 16.00 dalje v smučarsko skakalnem centru Velenje (pod gradom). Če nas do takrat ne preseneti sneg, bo trening na majhni skakalnici iz umetne mase. Več informacij: 064 154 887 (trener Rolando).

Med šolskimi počitnicami bomo imeli predvidoma vsaj še en trening, o terminu in urah vas bomo obvestili.

Na tekmovanju bodo otroci zastopali svojo osnovno šolo, ter se potegovali za medalje, vse pa čakajo privlačne nagrade. Najuspešnejši se bodo uvrstili na DRŽAVNO ŠOLSKO TEKMOVANJE V SMUČARSKIH SKOKIH, ki bo predvidoma 10.03.2016 v Logatcu, kamor se uvrsti najboljših 15 učencev in najboljših 10 učenk iz vsake regije.

Več informacij najdete v zgibanki »SKOČI Z NAMI«, ki si jo lahko pogledate tukaj

»Skočite z nami tudi vi«… in vašemu otroku ponudite možnost, da svojo športno pot preizkusi tudi v smučarskih skokih.

Se vidimo na regijskem tekmovanju!
 

 

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak