ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kickboks - Skakalčki so se odlično odrezali na tekmovanju v Karlovcu

NOVICA 19.02.2016



Valentinovo nedeljo so velenjski taekwondoisti preživeli v Karlovcu na Hrvaškem, kjer so se na European Cup Karlovac Open 2016 preizkusili v light kontaktu v kickboksu. Izredno močnega prvenstva se je udeležilo 1538 nastopajočih iz 159 klubov in 21 držav. Velenjčani, za katere je bil to drugi nastop v kickboksu, so pokazali, da se brez težav lahko kosajo z nasprotniki iz sorodnih športov, nekoliko so jim ponagajala le sodniška pravila, ki se razlikujejo od tistih katerih so vajeni. Trener Peter Landeker je bil z nastopi svojih varovancev zelo zadovoljen, saj so pokazali izredno dobro pripravljenost, ki jo trenutno intenzivno stopnjujejo, saj jih v mesecu aprilu čaka nastop na Evropskem prvenstvu v Taekwondo-ju v Grčiji. Svoje mesto v reprezentanci si je namreč zagotovilo kar 15 članov velenjskega kluba Skala.
V Karlovcu je 1. mesto osvojil Nejc Rakuša (starejši dečki, light contact, -52 kg).
Druga sta bila Jerneja Jenšterle (mladinke, light contact, -65 kg) in Dean Vukančič (mladinci, light contact, -57 kg).
Na tretjo stopničko pa se je povzpel Patrick Pasarič (starejši dečki, light contact, -47 kg).
V borbah sta se pomerila tudi Luka Krel in Domen Zabukovnik, ki sta ostala tik pred medaljama, ter Klemen Glinšek, ki pa je zaradi poškodbe moral borbo predati.

Čestitamo!


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak