ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Velika zmaga Rudarja na šaleško - savinjskem derbiju

NOVICA 03.04.2016



V 27.krogu prve lige TS so nogometaši NK Rudar pred domačimi navijači odigrali Šaleško-savinjski derbi in proti NK Celju z dvema zadetkoma Eterovića zmagali.

NK Rudar Velenje – NK Celje 2:0 (1:0)
Stadion Ob jezeru, gledalcev 800; Strelec: Eterović 28. (11m), 30. (11m)

Postava: Čretnik, Kašnik, Pišek, Trifković, Črnčič, Tolimir, Džinić, Knezović (od 32. Kocić), Jahić, Eterović (od 88. Prašnikar), Babić (od 72. Lotrič).

V uvodnih minutah gledalci kaj veliko niso videli. Celjani, ki so bili malenkost bolj podjetni, so streljali dvakrat, mi enkrat, noben poizkus pa ni ogrozil Matica Čretnika oziroma gostujočega vratarja. Krajcer je v 28. minuti napravil prekršek v kazenskem prostoru, sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na belo točko, žogo si je nastavil Mate Eterović in povedel Knape v vodstvo za 1:0.

Tik pred koncem prvega polčasa so dvakrat nevarno zapretili gosti. Najprej je streljal Požeg Vancaš, a je meril naravnost v Čretnika, za njim pa še Čirjak, tudi njemu pa je strel ustavil Čretnik.

Celjani so bili nevarni kmalu po začetku drugega polčasa. Esteves De Sousa je poizkusil v 48. minuti, Čretnik pa je svoje delo opravil z odliko. Isti igralec je znova streljal tri minute kasneje, naš vratar je bil še enkrat na mestu. Celjani so nadaljevali z ofenzivo, v 54. minuti je Podlogar nastreljal Čretnika.

Strel Eterovića v 56. in Požeg Vancaša v 59. minuti nista bila posebej nevarna, tako kot tudi ne poizkus Trifkovića v 61. minuti. Precej bolj nevaren je bil Čirjak v 69. in 70. minuti, a je bil Čretnik spet odlično postavljen. V 76. minuti je rezultat skušal spremeniti Miškić, streljal premalo močno, žoga pa je bila lahek plen razpoloženega Čretnika.

V 79. minuti je Kotnik zrušil debitanta v dresu Rudarja Mitjo Lotriča, Kajtazović je pokazal še na eno enajstmetrovko, Vrhovec se s tem ni strinjal, zato je dobil rdeči karton, Eterovića pa nič ni zmotilo in izkoristil je še drugi strel z bele točke.

V sredo se bodo nogometaši NK Rudar v gosteh pomerili z NK Krko.

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!