ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Skladnostno plavanje - Rusalke več kot uspešne na državnem prvenstvu

NOVICA 29.04.2016



V soboto, 23. 4. 2016, je na bazenu Fakultete za šport potekalo tretje državno prvenstvo v skladnostnem plavanju. Dekleta vseh starostnih kategorij so se v dopoldanskem času pomerile v obveznih prvinah. Članice velenjskega kluba Rusalka so bile zelo uspešne. V kategoriji deklic je 2. mesto zasedla Tinkara MAHER, pri kadetinjah so bile Rusalke najbolj uspešne, saj so osvojile kar tri medalje: bron Vika GOLČER, srebro Pija LESNJAK in zlato Živa MATJAŽ. Pri mlajših mladinkah se je po zelo izenačenem boju na stopničke uvrstila Pia Katarina KREMŽAR (3. mesto). V kategoriji starejših mladink pa sta drugo in tretje mesto osvojili Janja SKARLOVNIK in Monika TAJNIK.
V popoldanskem programu so sinhrone plavalke prvič tekmovale tudi v prostih sestavah. Koreografije velenjskih plavalk so navdušile občinstvo in sodnike. V disciplini solo sta naslov državne prvakinje osvojile Živa MATJAŽ (kadetinje) in Neja VETERNIK (ml. mladinke), podprvakinji sta postali Tinkara MAHER (deklice) in Pia Katarina KREMŽAR (ml. mladinke), bronasta je bila še Karin BOŽIČ RIHTAR (kadetinje). V disciplini duo so se odlično odrezale in osvojile: bron Neja BRITOVŠEK in Brina KOVAČ, srebro Vika GOLČER in Karin BOŽIČ RIHTAR ter zlato Pija LESNJAK in Živa MATJAŽ (vse kadetinje), Tia Marija DELOPST in Neja VETERNIK (ml. mladinke) ter Janja SKARLOVNIK in Monika TAJNIK (st. mladinke). Tudi v disciplini prosta kombinacija so naše plavalke zasedle kar dvojne stopničke: 3. mesto so osvojile Pija LESNJAK, Vika GOLČER, Brina KOVAČ, Neja BRITOVŠEK in Lara GOVEK, 1. pa Maruša TAJNIK, Petra DREV, Tia Marija DELOPST in Pia Katarina KREMŽAR.

Po napornih pripravah na prvenstvo in uspešnem nastopu sledi krajši odmor, nato pa jih konec maja čaka mednarodno tekmovanje v Budimpešti. Želimo jim veliko uspeha! 

Vir: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!