ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - ose v napeti končnici premagale ekipo Kopra

NOVICA 15.05.2016



Manj kot 72 ur po odigranem napornem večnem derbiju v Rdeči dvorani je velenjske ose čakala nova težka tekma, saj so gostovali v Kopru.
Šesti krog končnice so gosti sicer pričeli odlično in na krilih obramb Benjamina Burića takoj prešli v vodstvo z rezultatom 1:4.
A se je nato zaustavilo, Koprčani so najprej znižali na gol zaostanka ter nato v 11. minuti že izenačili na 4:4. Slabe minute naših s preveč tehničnih napak in odlična forma domačega vratarja, ki je uspešno zaustavljal velenjske strele, so botrovali k temu, da so gostje tri minute kasneje vodili s 6:4.
Naš trener dr. Marko Šibila je ukrepal z minuto odmora ter menjavami (v igro so prišli Ovniček, Ratajec, Cehte in Golčar), kar pa ni pomagalo, saj so domačini z razpoloženim vratarjem Vranom prednost iz minute v minuto večali. Ose so tako, kljub dobrim obrambam Burića, deset minut pred koncem prvega polčasa zaostajale za minus 4 (10:6).
Našim igra v obrambi nikakor ni stekla, domači vratar je gostujoče igralce še naprej spravljal v obup in tako so domačini polčas dobili s 17:12.
V drugem polčasu je gostujoči trener, podobno kot v sredo proti Celju, poskusil z menjavo obrambe na 5:1, a Koprčani so danes očitno imeli svoj dan. Tako smo v 36. minuti zaostajali že za minus 7 (21:14).
A počasi se je naš zaostanek začel manjšati. S tremi zaporednimi zadetki so se naše ose domačinom približale na 21:17. Zaostanek je iz minute v minuto kopnel in ob vstopu v zadnjo četrtino tekme ga je Michal Szyba z izjemnim zadetkom znižal na minus 2 (23:21). Tudi danes vrhunski Blaž Kleč pa je najprej poskrbel za znižanje na zadetek zaostanka in nato, devet minut pred koncem, še za izenačenje na 25:25.
Glede na rezultat dvoboja so sledile napete in živčne minute, Anže Ratajec pa je z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za vodstvo os z rezultatom 27:28. V zadnjih sekundah tekme smo bili priča dramatičnemu zaključku dvoboja, v katerega smo vstopili s prednostjo enega zadetka (29:30). Domačini so v zadnji sekundi igre sicer dosegli gol, a sta ga sodnika razveljavila. Tako so gostujoči Velenjčani z rezultatom 29:30 premagali ekipo Kopra in osvojili novi dve točki. Prvi strelec osje ekipe je bil tokrat Mario Šoštarič, ki je zadel sedemkrat, štirikrat pa je zadel Blaž Kleč.
Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Ta tekma je bila za nas, predvsem s psihološkega vidika, izredno težka. Po dramatični tekmi v domači dvorani proti Celju se je težko zbrati, a ne glede na to moram fantom čestitati. Ponovno so se dvignili in odigrali tako, kot je treba. Ravno končnica prve lige je sestavljena iz takšnih dramatičnih tekem. Tisti, ki to bolje zvozi, je na koncu uspešnejši in mu je lažje. Takšne tekme so težka preizkušnja za vsako ekipo. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz in se izvlekli. Obenem pa nam je to poduk za naprej.''
Mario Šoštarič, prvi strelec tekme in igralec RK Gorenje Velenje: ''Res je, da smo se na koncu izvlekli, a ta igra je bila daleč od igre, ki jo potrebujemo za naslov državnega prvaka. Zmaga je, a kaj veliko več po tej tekmi ni za povedati. Gremo naprej, čaka nas še več dela in gremo po nove točke.''
1. NLB Leasing liga, šesti krog končnice
RD Koper 2013 : RK Gorenje Velenje 29:30 (17:12)
Koper, Arena Bonifika, 1.000 gledalcev, sodnika Brstin Kavalar in Aljoža Žibret
Koper: Ponikvar, Kocjančič, Vran (15 obramb); Dolenc, Grzentič 1, Krečič 3, Matijaševič 2, Gašperšič, Ravlija 1, Moljk, Gorela 4, Rapotec 6, Smolnik 5, Sokolič 2, Marič, Bratkovič 3
Gorenje: B. Burić (8 obramb), Zaponšek; Cehte 3, Medved 3, S.Burić 3, Ovniček, Levc, Szyba 2, Skube 2, Golčar 1, Šoštarič 7, Kleč 4, Gams, Ratajec 3, Nosan 2
Sedemmetrovke: Koper 4 (4); Gorenje 2 (2)
Izključitve: Koper 6 min; Gorenje 6 min

Čestitamo fantje, pogumno do konca končnice!

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!