ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rekreacija - Milan Vivod in Boža Meža odlična na gorskem teku na Krvavec

NOVICA 16.08.2016



Na Krvavec je bil gorski tek organiziran že večkrat, od spodnje postaje kabinske žičnice pa do Plaže že več zim zapored poteka tudi zimska tekaška liga. Da je Krvavec odličen poligon za gorski tek, je pokazala že organizacija vertikala na Zvoh, ki je bil organiziran konec maja v okviru Krvavec trail vikenda. Tokratni gorski tek je v soboto, 13. avgusta, organiziralo Športno društvo T.E.A.M., za katerim stojita ljubitelja trailov Jaka Zajšek in Roman Čretnik s svojima družinama. Lani sta na Krvavcu že organizirala tekmo v vzponu, letos sta traso podaljašala na Zvoh. A je bila tokratna trasa vendarle v zgornjem delu izrazito drugačna od tiste na letošnjem vertikalu, ki je iskal najkrajšo in najbolj strmo pot na Zvoh. Tokrat se je tekačem prej zdelo, da tečejo od Plaže pa do vrha Krvavca po najdaljši možni. A čeprav se je v zadnjem delu teklo po cesti – se v zaključnih metrih smučišče Zvoha vendarle postavi tako pokonci, da so na svoj račun prišli tudi ljubitelji strmin.

Trasa v dolžini 8,7 km se je dvignila za 1320 metrov, mladinke pa so štartale na Plaži in opravile s 3,8 km dolgo traso s 470 metri vzpona. Kljub pozni uri štarta (10.00) so bile temperature za tek optimalne, sem in tja se je izza oblakov pokazalo sonce in tekače še dodatno ogrelo, a vročine ni bilo. Po koncu tekme je na Plaži sledilo okrepčilo ter razglasitev najboljših. Organizatorji so odlično izpeljali celotno prireditev od začetka do konca, če bo tekma postala tradicionalna pa lahko v prihodnjih letih gotovo pričakujemo še več tekačev. Že letos jih ni bilo malo, saj tekma šteje za pokal Slovenije v gorskih tekih, poleg tega pa je bila tudi izbirna tekma za bližajoče se svetovno prvenstvo v Bulgariji. 

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!