ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - doma ostali praznih rok

NOVICA 21.08.2016



V 6.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar doma pomerili z ND Gorico in kljub boljši predstavi nesrečno izgubili z 2:1

NK Rudar Velenje – ND Gorica 1:2 (1:1)

Stadion ob jezeru, sodniki: Obrenović, Kasapović (oba Ljubljana), Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 1:0 Glavina (26.), 1:1 Žigon (37.), 1:2 Kapić (78.).
Postava: Radan, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Grgić (od 81. Lotrič), Trifkovič, Pišek (od 55. Dodlek), S. Babić, Vručina (od 46. Mary), Glavina.

Že v drugi minuti se je Nagode znašel v obetavnem položaju, a je naša mreža ostala nedotaknjena, prav tako po močnem strelu z razdalje Kapića nekaj minut kasneje. V nadaljevanju je igra potekala na sredini igrišča, vse več pobude pa je bilo na naši strani. Prvi poskus Dominika Glavine v 22. minuti ni obrodil sadov, štiri minute kasneje pa so mu soigralci skočili v objem, ko je zadel za 1:0 zadel po fantastični “solo” akciji.

Po danem golu so se prebudili tudi Novogoričani in v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče. Akcijo je pripravil Kapić, po globinski podaji pa je bil zadel Žigon. Končnica prvega dela je bila razburljiva, a se mreža po poizkusu Senada Jahića ni zatresla.

V drugi polovici tekme je domači trener Slobodan Krčmarević že v desetih minutah ekipo osvežil z Johnom Maryjem in Svenom Dodlekom.

Med 63. in 66. minuto so izbranci gostujočega trenerja Srebrniča zagrozili prek Arčona in Žigona, minuto kasneje pa je do strela prišel tudi domači nogometaš Damjan Trifković, a je ostalo pri 1:1. Privrženci domačega moštva so obnemeli v 78. minuti, po podaji Arčona je po strelu z glavo dosegel Kapić. Gostitelji so v končnici tekme skušali doseči izenačujoči gol, a je novogoriška obramba zadržala napade Rudarja. 

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!