ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - v Kidričevem s kar 3 : 0 odpravili Aluminij

NOVICA 29.08.2016



V 7.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar v gosteh pomerili z NK Aluminij in prepričljivo zmagali z rezultatom 3:0. Za Rudar sta v polno merila John Mary (dva zadetka) in Mitja Lotrić.

NK Aluminij – NK Rudar Velenje 0:3 (0:1)

Športni park, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana), Zupančič (Moravče).
Strelca: 0:1 Mary (37.), 0:2 Mary (47.), 0:3 Lotrič (52.).
Postava: Ristić, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Lotrič (od 73. Dodlek), Babić, Pišek (od 78. Grgić), Trifković, Mary, Glavina (od 87. Tolimir).

Gostitelji so začeli obetavno, že v deveti minuti se je v priložnosti za gol znašel Bizjak, po njegovem udarcu z glavo pa je žoga zletela mimo gola. Nato smo zagrozili “knapi”, poskusa Johna Maryja in Darka Zeca pa nista zadela želenega cilja. Dokaj dinamičen 15-minutni uvod je zaključil Bizjak, a znova streljal mimo vrat našega vratarja Borivoja Ristića.

Nato je nastopilo obdobje igre na sredini igrišča. V 28. in 34. minuti so znova zagrozili domači nogometaši, poskus Kocića je zletel mimo vrat, priložnost Vrbanca pa je ožja velenjska obramba zaustavila v zadnjem trenutku. V 37. minuti pa so izbranci Slobodana Krčmarevića “pičili” po golu Maryja, ki je soigralce na odmor popeljal z vodstvom 1:0.

Velenjčani smo na krilih obetavnega prvega polčasa sijajno odprli drugo polovico tekme in med 47. in 52. minuti dosegli dva gola. Najprej je gostitelje v črno zavil strelec prvega gola Mary, drugega pa je dosegel Mitja Lotrič za visoko vodstvo s 3:0.

Gostitelji so dolgo časa potrebovali, da so se pobrali, prvo akcijo so izpeljali v 62. minuti, ko je Zeba z glavo sprožil mimo vrat, osem minut kasneje pa je bil neuspešen tudi Krljanović. V končnici tekme so gostitelji s stihijskimi napadi skušali doseči vsaj časten gol, a je bila naša obramba vseskozi na pravem mestu in domov se vračamo z zasluženimi tremi točkami. 

Čestitamo!

Vir: NK Rudar

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak