ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - RK Gorenje Velenje in RŠ Sebastjana Soviča skupaj v novo sezono

NOVICA 14.09.2016



V rokometnem klubu Gorenje Velenje smo si ob pričetku pretekle sezone kot enega od dolgoročnih ciljev zadali izboljšanje dela z mlajšimi selekcijami ter boljše delo z najbolj nadarjenimi rokometaši v lokalnem okolju.

Tako smo že v aprilu 2016 dosegli za nadaljnji in še bolj strateško usmerjen razvoj velenjskega rokometa pomemben dogovor. Sklenili smo namreč novo sodelovanje s Sebastjanom Sovičem, nekdanjim igralcem RK Gorenje Velenje, ki se je po koncu uspešne igralske kariere uveljavil kot rokometni trener.

Sebastjan Sovič je vse od začetka rokometne kariere nosil črno-rumeni dres, v tem času zaigral tudi za slovensko rokometno reprezentanco, zadnja leta igralskega staža pa je preživel v sosednjem Slovenj Gradcu. Tam je postal trener članske ekipe, ki jo je vodil do konca pretekle sezone. Ekipo novonastalega kluba RK Slovenj Gradec 2011 je iz najnižje slovenske lige 2. A v zgolj treh letih pripeljal nazaj do lige 1. NLB Leasing.

Sovič hkrati zelo uspešno vodi tudi Rokometno šolo Sebastjana Soviča, v kateri se rokometnih osnov uči preko 100 nadarjenih rokometašev. Ker smo v Rokometnem klubu Gorenje Velenje vselej odprti za nova sodelovanja in uspešne zgodbe, smo se s Sebastjanom Sovičem kot vodjem rokometne šole večkrat sestali in po nekaj mesecih pogovorov tako z veseljem oznanili, da smo z RŠ Sebastjana Soviča sklenili pogodbo o sodelovanju vsaj do konca sezone 2018/19.

Pogodba je v veljavo stopila z začetkom sezone 2016/17 in tako bo odslej Sovičeva rokometna šola z RK Gorenje Velenje povezana, delovali bomo usklajeno, pod skupno celostno podobo, igralci bodo še bolj stalno in usmerjeno prehajali v naše vrste, organizirali bomo interno ligo za najmlajše, skupni portfelj mladih rokometašev pa skušali približati številki 400 rokometno aktivnih otrok v lokalnem okolju.

Tudi vodstvo kluba je z novim sodelovanjem več kot zadovoljno. Predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža je ob tem povedal: ''V RK Gorenje Velenje smo si ob mojem prihodu v klub kot enega od ciljev zadali tudi izboljšanje dela z mladimi klubskimi selekcijami ter boljše delo z nadobudnimi rokometaši v Šaleški dolini ter tudi širše. Po nekaj neformalnih pogovorih z nekdanjim članom RK Gorenje Velenje Sebastjanom Sovičem smo se v vodstvu kluba z njim kot vodjem rokometne šole nekajkrat dobili tudi uradno. Vse skupaj je preraslo v pogajanja, katerih razplet je podpis pogodbe o sodelovanju RK Gorenje Velenje in RŠ Sebastjan Sovič vsaj do konca sezone 2018/19, a z željo, da bi povezava postala stalna. Kljub povezanemu in usklajenemu delovanju rokometne šole z našim klubom bo Sebastjan strokovno in organizacijsko ostal avtonomen, kar pa za naš klub ob njegovi nesporni strokovnosti in vrednotah, ki jih vsak dan zastopa s trdim delom na rokometnem igrišču, ne predstavlja ovire, ampak dodano vrednost, pri tem pa sem prepričan o dolgoročnem in kakovostnem sodelovanju.''

V znak novega sodelovanja na skupni poti RK Gorenje Velenje in RŠ Sebastjana Soviča pa smo skupaj z agencijo Zadrga poskrbeli tudi za prenovo celostne grafične podobe rokometne šole, predvsem pa smo želeli tudi vizualno, prek logotipa, povezati naš klub in rokometno šolo.

Tako je pred nami nov, izboljšan logotip rokometne šole Sebastjana Soviča, ki je grafično v skladu s podobo Rokometnega kluba Gorenje Velenje, hkrati pa ima ohranjene vse elemente in zgodbo starega logotipa: spodnja hemisfera rokometne žoge, nad katero si v boju rokometne igre nasproti stojita inicialki nosilca, nasprotnika v igri, črni in rdeči učenec ter učitelj. Hkrati inicialki v negativnem prostoru tvorita abstraktno figuro otroka z razprtimi rokami – razposajenega, aktivnega učenca rokometne šole.

Sebastjan Sovič je z dogovorom z našim klubom in prenovljenim logotipom svoje rokometne šole zadovoljen in o podpisu pogodbe pravi: ''Vesel sem, da smo se s klubom uspeli dogovoriti za tesnejše sodelovanje. V našem interesu je, da lahko nadarjene mlade rokometne športnike iz svoje rokometne šole predajamo naprej v RK Gorenje Velenje, ki je veliko ime v slovenskem športnem prostoru. Za našo šolo je veliko priznanje, da se je Rokometni klub Gorenje Velenje obrnil na nas z željo po sodelovanju. Še bolj nas veseli njihovo zaupanje, da delo v naši šoli še naprej izvajamo samostojno. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje delovali na najvišji ravni, in se nadejam dobrega sodelovanja.''

V osjem črno-rumenem osirju tako z navdušenjem pozdravljamo novo sodelovanje, za katerega verjamemo, da bo izjemno kakovostno in dolgoročno. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!