ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gorsko hitrostne dirke - Grudnik zmagal v Buzetu

NOVICA 20.09.2016



V soboto in nedeljo 17. in 18. septembra je v Buzetu na Hrvaškem potekala šesta dirka slovenskega državnega prvenstva v avtomobilskih gorskih hitrostnih dirkah. Dirka je potekala v okviru zadnje dirke evropskega prvenstva ter državnih prvenstev Hrvaške in Avstrije. Na dirki se je zbralo kar 247 dirkačev iz 13 držav. Iz Slovenije je odšlo na dirko 38 dirkačev. Dirka je bila tako kot je že v tradiciji pravi spektakel, najboljši evropski dirkači, številno navdušeno občinstvo , malo je le nagajalo vreme. Sobotni treningi so še potekali v kar prijetnem delno sončnem vremenu, v nedeljo ko je šlo zares, pa so pričeli groziti oblaki in padavine.

Prva vožnja je še potekala v glavnem po suhem, drugo pa je že močno močil dež. Matej Grudnik je je s svojim Cliom RS odlično odpeljal že prvo vožnjo, v drugi pa tudi kljub dežju uspel obdržati prednost pred močnejšimi štiri kolesno gnanimi dirkalniki in tako zmagal v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. To je za Mateja in njegovo majhno ekipo prva zmaga v najvišji konkurenci slovenskega državnega prvenstva, česar so bili vsi zelo veseli.

Uspeh kluba V-Racing je dopolnil še Alexander Zajelšnik z zmago med prototipi in Bojan Strožič, ki je zmagal v konkurenci starodobnikov.

Žal je nastop preprečila okvara prototipa Patrika Zajelšnika, ki je po sobotnih treningih bil drugi v konkurenci Evropskega prvenstva in bi se v nedeljo sigurno boril za zmago.

Naslednja in obenem zadnja dirka letošnjega slovenskega državnega prvenstva bo v italijanskem Čedadu 1. In 2. oktobra.

Vir: Avto klub V-Racing

Vir: Avto klub V-Racing Vir: Avto klub V-Racing

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak