ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - na Bonifiki kar s 4 : 1 odpravili FC Koper

NOVICA 03.10.2016



V 12.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar na Bonifiki pomerili s FC Koprom in visoko zmagali s 4:1.

FC Koper – NK Rudar Velenje 1:4 (1:2)

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Bukovec (Lendava), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje).
Strelci: 0:1 Vručina (16.), 0:2 Glavina (21.), 1:2 Muslimović (34.), 1:3 Glavina (69.), 1:4 Glavina (74.).
Postava: Radan, Bolha, Zec, Grgić, Mužek, Pišek, Babić, Lotrič, Glavina (od 79. Krcić), Vručina, Mary (od 86. Eterović).

Koprčani so imeli pred tekmo kar dobro popotnico, glede na to, da so v tej sezoni v ligi doma oddali točke le Mariboru. Toda tokrat so znova naleteli na premočnega tekmeca, razpoloženi Velenjčani in še posebej Dominik Glavina, ki je dosegel kar tri zadetke, smo poskrbeli, da se še petič zapovrstjo z Bonifike vračamo neporaženi.

Bojan Vručina je v drugi minuti z dvajsetih metrov od gola izvedel prosti strel, domači vratar Vasja Simčič pa je z dobro obrambo žogo izbil v kot. Domači so vrnili preko Pučka v deseti minuti, žoga po njegovem diagonalnem strelu pa je končala malo mimo naših vrat.

Štiri minute pozneje je akcijo in strel izpeljal Pranjić z desne strani, z obrambo se je izkazal gostujoči vratar Matej Radan. V 16. minuti smo imeli na voljo prosti strel na robu kazenskega prostora domačih. Vručina je močno streljal in zadel za 1:0. V 20. minuti je Anže Pišek zadel vratnico.

Že čez minuto pa se je Dominik Glavina po podaji Stjepana Babića znašel sam pred Simčičem in zadel za 2:0. V slabih petih minutah smo izkoristili mrk v domačih vrstah in prepričljivo povedli. Domači so znižali na 1:2 v 34. minuti, ko je po podaji Pučka z desne strani žogo v gostujočo mrežo potisnil veteran Muslimović.
V drugem polčasu smo v 53. minuti prvi zagrozili mi, strel razpoloženega Vručine iz obetavnega položaja s sedmih metrov pa je zaustavil dobro postavljeni Simčič. V 62. minuti so po zmedi v gostujočem kazenskem prostoru do priložnosti prišli domači, Pučko pa se ni najbolje znašel. V 69.minuti smo povedli s 3:1. Mitja Lotrič je podal z desne strani, po izvrstnem voleju pa je Simčičevo mrežo zatresel Glavina.
Isti igralec je po podaji Klemna Bolhe čez pet minut s še lepšim, fantastičnim volejem zabil žogo pod prečko koprskih vrat za 4:1. Zadnji poizkus so gledalci videli v 89. minuti, ko je prosti strel za domače izvedel Ibričić, a je dobro posredoval Radan. 

Vir: NK Rudar

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!