ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - mladi člani RK Gorenje Velenje uspešni v reprezentančnih akcijah

NOVICA 10.01.2017



Zadnji konec tedna so se izkazali Tilen Grobelnik in Domen Tajnik, ki sta nastopila za slovensko mlajšo kadetsko reprezentanco, ter Darko Stojnić, ki je nastopil za slovensko mladinsko reprezentanco.

Slovenska mladinska reprezentanca, za katero igra tudi član Gorenja Velenja Darko Stojnić, si je v slovaškem Hlohovcu zagotovila vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo med 17. in 30. julijem gostila Alžirija. Izbranci Saše Prapotnika so v 3. kolu kvalifikacij dosegli še tretji uspeh, potem ko so gostitelje turnirja Slovake odpravili z 20:17.

Tudi na zadnji tekmi se je na obeh straneh igrišča izkazal član Gorenja Velenja Darko Stojnić, ki je k zmagi prispeval prekrasen zadetek brez pogleda na gol, na celotnem turnirju pa sploh ni zgrešil strela.

Slovenija se je na mondial uvrstila kot zmagovalka četrte kvalifikacijske skupine. Poleg nje so na prvenstvo iz Evrope napredovale še Rusija, Danska, Makedonija, Islandija, Madžarska in Ferski otoki. Že poprej so si mesto zagotovile izbrane vrste Hrvaške, Španije, Francije, Nemčije in Norveške.

V nedeljo, 8.1.2017, pa se je v Umagu zaključil mednarodni turnir za reprezentance mlajših kadetov (fantje, rojeni leta 2000 in mlajši). Slovenska vrsta je na tekmi 3. kola vknjižila še tretjo zmago, potem ko je Hrvaško odpravila z 21:19. Člana Gorenja Velenja Tilen Grobelnik in Domen Tajnik sta k uspehu prispevala tri oziroma dva zadetka. Za dobro pripravo na tekmece gredo zasluge tudi velenjskemu trenerju Tomažu Juršiču, ki je na klopi asistiral Sandiju Marklu.

Slovenska vrsta je že v petek s 36:24 ugnala Poljsko, v soboto pa s 30:23 Češko. Reprezentanca se je na Hrvaškem pripravljala na julijski nastop na evropskem olimpijskem festivalu mladih v Györu (22. - 30. julij).

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometna zveza Slovenije Vir: Rokometna zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!