ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Dobri nastopi naših v alpskem in svetovnem pokalu

NOVICA 16.01.2017



Nemški Schonach je minuli vikend gostil novi tekmi alpskega pokala v nordijski kombinaciji. Dobro formo je znova potrdil Vid Vrhovnik, ki je danes končal tik pod odrom za zmagovalce.

Po premierni zmagi v Seefeldu na tekmi alpskega pokala pred slabim mesecem dni, je Vid Vrhovnik tudi na naslednjih dveh postojankah prikazal dva dobra nastopa. Včeraj je bil po 7. mestu po skokih s slabšim tekom, imel je 33. čas, na koncu osemnajsti, potem ko je pred ciljem odbil napad zasledovalcev. Veliko bolje pa je bilo danes, ko je bil Vrhovnik četrti po skokih, to mesto pa je z 19. časom teka tudi zadržal. Znova je odločno odtekel zadnje metre, ko je še enkrat več odbil napad zasledovalca. Točke je danes za 25. mesto osvojil še Rok Jelen, sicer klubski kolega Vrhovnika iz Velenja. V skupnem seštevku pokala je Vrhovnik sedmi z 267 točkami.

Marjan Jelenko na tekmi svetovnega pokala v italijanskem Val di Fiemmejuje osvojil nehvaležno 31. mesto, kjer je bil tudi po skakalnem delu preizkušnje. Tokrat je dobro tekel, imel 33. čas, za drugimi točkami v sezoni pa je zaostal za 14 sekund.

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!