ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret prejela Bloudkovo plaketo za pomemben mednarodni športni dosežek

NOVICA 16.02.2017



Med letošnjimi dobitniki Bloudkovih priznanj, najvišjih odlikovanj Republike Slovenije v športu, ki so jih 14. februarja 2017 podelili na Brdu pri Kranju, je tudi najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret, ki je izjemno sezono zaokrožila z Bloudkovo plaketo za pomemben mednarodni športni dosežek.

Komaj 17-letna Janja Garnbret (Šaleški AO) je v pretekli sezoni dosegla praktično vse, kar je bilo mogoče: se zavihtela na mesto svetovne prvakinje 2016 v težavnostnem plezanju, štirikrat stala na najvišji stopnički na tekmah svetovnega pokala v težavnosti, postala skupna zmagovalka svetovnega pokala tako v težavnosti kot v kombinaciji ter ubranila tudi naslov svetovne mladinske prvakinje v težavnosti in balvanih v kadetski konkurenci.

"Bloudkovo priznanje je najvišje priznanje, ki ga sploh lahko dobiš v Sloveniji za športne dosežke, zato sem izjemno ponosna, da sem ena od dobitnic Bloudkove plakete. Nekaj neverjetnega je, ko se ob takšnih priložnostih spomniš svojih dosežkov, in res mi je bilo v užitek priti po zasluženo nagrado. Res sem vesela in tega trenutka se bom vedno spominjala," se je Janja razveselila še enega odlikovanja, potem ko jo je decembra Društvo slovenskih novinarjev izbralo za tretjeuvrščeno na izboru športnice leta 2016 in ji podelilo nagrado za najobetavnejšo mlado športno osebnost, v začetku februarja pa jo je Planinska zveze Slovenije imenovala za najuspešnejšo športno plezalko leta 2016.

Iskrene čestitke!

Vir: Planinska zveza Slovenije
 

Foto: Planinska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak