ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - na SP v Lahtiju odhajata Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik

NOVICA 20.02.2017



Tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah se je v prostorih zlatega pokrovitelja nordijskih disciplin, banke Sberbank, predstavila slovenska reprezentanca v nordijski kombinaciji na čelu z glavnim trenerjem Igorjem Jelenom. 

Vse navzoče v prostorih Sberbank banke sta najprej pozdravila gostitelja, nato so besedo dobili vodilni možje Smučarske zveze Slovenije in na koncu še glavna akterja na bližnjem svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Izjava: Igor Jelen, glavni trener slovenske A reprezentance v nordijski kombinaciji

Na prvenstvo odhajamo z dvema tekmovalcema, Marjanom Jelenkom in Vidom Vrhovnikom. Marjan je v Planici v soboto pokazal, da je skakalna forma dobra, ko je bil vodilni po skokih. Nato se je zgodila manjša nesreča v teku, ko se je zaletel v ograjo. Težave s poškodbo ni, je pa težava pri samem teku, saj se je pokazalo, da je viroza pustila male posledice. Mislim pa, da je iz tekme v tekmo boljše. Tihi cilj je uvrstitev do 15. mesta. Vid je ta konec tedna nastopil zelo dobro, zraven Marjana pa si bo nabral predvsem potrebnih izkušenj za naprej.

Izjava: Marjan Jelenko

Sezona res ni šla po načrtih, nekako se nisem našel ne na skakalnici in ne v teku. Prva tekma po novem letu v Lahtiju, ki je štela za svetovni pokal, je bila dobra, zelo dobro sem tekel, imel sem čas med trideset najhitrejših. Dobil sem tudi točko, ko sem napredoval z 32. mesta. Zdaj sem popravil tudi skoke, v Planici sem na celinskem pokalu z dobrimi skoki štartal prvi. Res pa me je vmes med temi tekmami zdelala bolezen, deset dni sem moral ležati. Na zadnjih tekmah sem se počutil zelo nemočnega. Če bom v Lahtiju prikazal tak skok, kot sem ga naredil v Planici in če bom po imel zelo dobre smuči za tek, lahko naredim res lep rezultat. Mislim pa, da se bo res vse moralo poklopiti, imeti bom moral tudi kar precej sreče, moral bo biti pravi dan in pravo počutje. Glede skokov lahko skočim med dvajset, na teku pa nato izgubiti čim manj. Lahti mi je zelo všeč, tudi proga mi je zelo všeč. Vemo, da na skakalnici zna biti kar vetrovno, a tu prav pridejo tudi izkušnje. Veliko smo letos trenirali v Planici, ko je pihalo. Nismo rekli, da preveč piha, ampak smo skakli. Tega smo navajeni. To bo ena plus točka. Izkušnje mi bodo pomagale, da bom v zahtevnih vetrovnih razmerah naredil skok, ki ga znam. Konec koncev imamo tudi vetrovno izravnavo, tako da se vse izravna.

Izjava: Vid Vrhovnik

Glede na mojo mladost v Lahti odhajam po izkušnje, po to, da se kaj naučim. Tekmoval bom po svojih najboljših močeh, dal bom vse od sebe, kaj bo to prineslo, pa bomo videli. Marjana bom sigurno povprašal za kakšen nasvet, kako se lotiti takih tekem na velikem tekmovanju.

Bravo SSK Velenje! 

Vir: sloski.si

 

Vir: sloski.si Vir: sloski.si Vir: sloski.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!