ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - SP: V veleslalomu brez slovenskega finala

NOVICA 17.03.2017



Slovenski deskarji na snegu so po finalu Rok Marguča na paralelnem slalomu svetovnega prvenstva v Sierra Nevadi včeraj ostali brez izločilnih bojev v paralelnem veleslalomu.

Najhitrejši Slovenec med 22 količki je bil Rok Marguč, a njegov kvalifikacijski čas 1:22,36 je bil prepočasen za uvrstitev v izločilne boje. Na 21. mestu ga je do najboljše šestnajsterice ločilo 46 stotink sekunde, potem ko je vse zapravil v drugi vožnji s 27. časom, medtem ko je v prvi vožnji postavil 14. čas.

Jure Hafner je osvojil 28. mesto s časom 1:24,15, Tim Mastnak je končal na 39. mestu. Kvlaifikacije, ki so se začele z poldrugo uro zakasnitvije je dobil Bulgar Radoslav Jankov pred Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem in Švicarjem Nevinom Galmarinijem.

Med dekleti je bila najhitrejša vsestranska Čehinja Ester Ledecka pred Rusinjo Aleno Zavarzino in Avstrijo Julijo Dujmovits. Gloria Kotnik je s časom 1:32,75 osvojila 28. mesto, za izločilnimi boji je zaostala za 5 sekund.

 

Vir: www.sloski.si

Foto: Gepa

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!