ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - atleti in atletinje AK Velenje vseekipni prvaki v krosu

NOVICA 20.03.2017



18.3.2017 je bil AK Velenje organizator posamičnega in ekipnega prvenstva Slovenije v krosu. Proga je bila speljana na travnatih površinah ob velenjskem kampu in Beli dvorani. Pri organizaciji so sodelovali številni funkcionarji, trenerji in sodniki našega kluba ter ekipa Campinga Velenje, ki je prispevala k lažji in kvalitetnejši izvedbi tega prvenstva.

Atleti in atletinje Atletskega kluba Velenje so postali ekipni državni prvaki tako med moškimi, kot ženskami. Zasluga za zmago gre vsem tekačem našega kluba, ki so se pogumno podali na progo in se izvrstno borili do cilja.

Med posamezniki pa so se najbolje odrezali sledeči:
Ina Miklavžin, ki je postala državna prvakinja v kategoriji pionirk U12, v kategoriji U14, pa je osvojila srebro njena sestra, Tinkara Miklavžin. Med starejšimi mladinkami je postala državna Tina Česnik, v kratkem krosu na 3000 m med člani pa sta blestela Jan Breznik, ki je osvojil naslov prvaka, bron pa je odnesel domov njegov tekaški kolega, Jan Kramer. V najdaljši preizkušnji, to je v krosu na 8000 m, si je v kategoriji mlajših članov pritekel srebro Armend Berisha.

Tudi vsi ostali so bili odlični in se redno uvrščali med deseterico najboljših, rezultate pa si lahko pogledate na spodnjem TUKAJ.

Čestitamo!

Vir: Atletski klub Velenje

 

Vir: Atletski klub Velenje Vir: Atletski klub Velenje Vir: Atletski klub Velenje Vir: Atletski klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!