ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šolski šport - finale državnega šolskega atletskega tekmovanja

NOVICA 08.06.2017



V Žalcu je včeraj, 7.6.2017, potekalo atletsko finale osnovnih šol v izvedbi Atletski Klub Žalec, na katerem je nastopilo okrog 520 osnovnošolcev, ki zastopajo kar 251 različnih osnovnih šol! Vreme tekmovalcem in organizatorju ni bilo najbolj naklonjeno, vendar je bilo kljub temu uspešno izpeljano, učenci pa so dosegali odlične rezultate. V finale so se učenci uvrščali na podlagi prej izvedenih področnih prvenstev, v Velenju smo ga izvedeli, 10.5.2017.

Tako so včeraj na finalu na podlagi uvrstitve med najboljših 20 oz. 24 učencev v Sloveniji v svoji disciplini, nastopili tudi naši atleti in dosegli izvrstne rezultate. Na stopničke pa so se povzpeli sledeči: Filip Dominkovič je postal državni prvak v metu vortexa s 83,52, m, prav tako so postale državne prvakinje učenke OŠ MPT v štafeti 4 x 100 m, ki je tekla v postavi Hrovat, Kovačevič, Pavlič in Meh. V teku na 600 m si je priboril zlato Sebastjan Turinek z odličnim rezultatom 1:35,34. Vice prvaki so postali sledeči: Kos Aljaž v skoku v daljino 525 cm, Neli Goršek v skoku v višino, 160 cm in Nea Meh v teku na 300 m, 40,55 sek. Tudi vsi ostali so se uvrščali med prvo deseterico, ker je odličen uspeh. Bravo! 

REZULTATI

Vir: Atletski klub Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!