ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Tretja zmaga za Janjo Garnbret

NOVICA 29.07.2017



Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Brianconu. V finalu je drugo mesto zasedla Belgijka Anak Verhoeven, tretje mesto pa Korejka Jain Kim.

Za Garnbretovo je to tretja zmaga v tej disciplini v sezoni po švicarskem Villarsu in Chamonixu pred 14 dnevi. V Brianconu je v finalu nastopila še Mina Markovič, ki pa je po napaki sredi stene na koncu pristala na osmem mestu.

Prav na vrh smeri sicer ni prišla nobena, je pa Garnbretova priplezala do višine 39+. Za en oprimek je premagala Verhoevnovo, Korejka je prišla do 36+.

Tekmo je oviral tudi močan dež, zaradi česar se je začela s polurno zamudo, a najboljše plezalke in plezalci kljub nekoliko bolj spolzki podlagi niso imeli večjih težav.

Najboljša slovenska plezalka te sezone je tako na tekmah svetovnega pokala še enkrat potrdila premoč, potem ko je na evropskem prvenstvu v Campitellu v Italiji ostala na četrtem mestu, pred Brianconom pa je bila še v Vroclavu na svetovnih igrah neolimpijskih športov in tudi tam končala na zmagovalnem odru z drugim mestom. 

 

Vir: www.rtvslo.si

Foto: BoBo

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak