ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - rokometaši na turnirju na Češkem

NOVICA 16.08.2017



Pripravljalni mednarodni turnir v Novih Veselih na Češkem so rokometaši Gorenja Velenja zaključili na tretjem mestu. Na zadnji tekmi so v nedeljo po hudem boju morali priznati premoč Grundfos Tatabanyi, ki je bila boljša z 21:20. Madžarska zasedba je na koncu tudi osvojila lovoriko.

Podobno kot v soboto je Velenjčane pokopal slab začetek tekme. V uvodnih minutah se priti telesno izjemno močnim tekmecem nikakor niso znašli. Ti so na začetku sedme minute povedli s 5:1, ob koncu 22. minute pa je njihova prednost znašala še zadetek več (10:5).

Po zaostanku štirih golov (8:12) je zasedba iz Šaleške doline po vrnitvi z glavnega odmora zaigrala kot prerojena. Z veliko bolj agresivno igro v obrambi, v napadu pa s hitrejšo igro je svoj trenutek dočakala v 50. minuti. V obrambi z igralcem manj v polju je dvakrat odlično posredoval Rok Golčar, iz hitrih nasprotnih napadov pa je Matic Verdinek dvakrat neubranljivo zadel za vodstvo s 17:16.

A madžarskemu prvoligašu, ki je v zadnji sezoni državnega prvenstva zasedel tretje mesto, je nato uspel preobrat. Točno pet minut pred koncem obračuna je povedel z 19:17 in prednost uspešno zadržal do konca.

Med izbranci Željka Babića sta bila s po štirimi zadetki najboljša Verdinek in Niko Medved. Poleg njiju se je med strelce vpisalo še osem soigralcev – med njimi tudi vratar Klemen Ferlin, ki je ob tem zbral osem obramb -, a nobeden izmed njih ni dosegel več kot dva zadetka.

Slovenske podprvake po vrnitvi v domovino danes, 16.8.2017, čaka edina pripravljalna tekma v Velenju. Ob 19. uri bo v Rdeči dvorani gostovala ekipa Kopra 2013, ki jo po novem vodi slovenski selektor Veselin Vujović. Konec tedna Gorenje Velenje nato čaka še nastop na mednarodnem turnirju v Avstriji. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!