ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose premagale tudi danske rokometaše!

NOVICA 02.10.2017



Tri tekme, tri zmage. To je izkupiček fantastičnega uvoda rokometašev Gorenja Velenja v novo sezono VELUX EHF Lige prvakov. V 3. kolu skupine C so v domači dvorani na kolena spravili še danski Skjern, ki so ga ugnali z 31:29.

Izbranci Željka Babiča so skalpu Abance Ademarja Leona in Dinama Bukarešte, ki so ju doma oziroma v gosteh ugnali za gol, dodali tretji zaporedni uspeh, s katerim so popravili najboljši uvod med evropsko klubsko elito v zgodovini kluba. Pred tem so z dvema zmagama izenačili najboljši izid iz sezone 2005/06.

Tretji par točk so si črno-rumeni prislužili z izredno borbeno in nepopustljivo predstavo. V uvodnih minutah so danskim podprvakom še dovolili, da so se oddaljili na gol razlike (2:3, 3:4), nato pa prevzeli vajeti v svoje roke, tako da tekmeci do konca obračuna niso več vodili niti enkrat. Ob koncu devete minute je Gregor Potočnik prednost domače zasedbe prvič povišal na dva zadetka (6:4). V nadaljevanju prvega polčasa so nato nekajkrat imeli priložnost, da bi razliko še povišali, a bili pri tem neuspešni, na glavni odmor pa odšli z minimalno prednostjo (15:14).

V nadaljevanju so imeli Velenjčani v napadu vse več težav, zato je Babić v polje večkrat poslal sedmega igralca. Skjern je kaznoval vsako napako in v 41. minuti na prazen gol zadel za 19:19. Nato je na sceno še enkrat več stopil vratar Klemen Ferlin, ki je po obrambi preko celotnega igrišča zadel za 22:20 in sprožil pravo eksplozijo veselja na tribunah velenjske dvorane. Tudi po njegovi zaslugi je Gorenje Velenje tekmo nadaljevalo v svojem ritmu, v 48. minuti povedlo s 25:22, dobri dve minuti za tem pa že s +4 (27:23).

Danci so za tem stopili skupaj, se približali na 26:27, nakar je njihov nalet prekinil Robert Markotić, ki je izjemno zadel ob dvignjeni roki grških sodnikov. V zadnjih pet minut se je tako domača ekipa podala z dvema zadetkoma naskoka (28:26). Ferlin je nato v svoj zbir dodal še tri obrambe (skupno jih je zbral 13), po zadetku Žarka Pejovića v nebranjena vrata (30:27) pa so ose prednost mirno in zanesljivo zadržale do konca.

Pri Gorenju Velenju sta bila na koncu s po petimi goli najučinkovitejša krožni napadalec Alem Toskić in Niko Medved. Prvi je ob tem ekipi priboril še dve sedemmetrovki, kapetan pa je uspešno izvedel vse štiri najstrožje kazni. Po štiri zadetke sta dodala Markotić in Matjaž Brumen, ki je sredi 6. minute, ko je izenačil 3:3, dosegel svoj jubilejni 300. gol v Ligi prvakov.

S šestimi točkami Velenjčani sedaj samevajo na vrhu skupine C. Nov preizkus med evropsko klubsko elito jih čaka že v četrtek, ko bodo gostovali v švicarskem Schaffhausnu. Tamkajšnja ekipa Kadetten, pri kateri igra nekdanji član Gorenja Michal Szyba, bo po klavrnem začetku (dve točki na treh tekmah) lovila vlak, s katerim bi se znova vrnila v konkurenco za eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata dodatni tekmi za nastop v končnici VELUX EHF Lige prvakov.
 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak