ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Janja Garnbret najboljša še v Kranju

NOVICA 13.11.2017



Janja Garnbret je v razprodani dvorani Zlato polje v Kranju postala zmagovalka zadnje tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti.

18-letna Korošica je že pred koncem sezone ubranila naslov najboljše v seštevku težavnostnega plezanja in kombinacije, tokrat je poskušala napraviti to, kar ji v Kranju na domači tekmi še ni uspelo: premagati vso svetovno konkurenco. In uspelo ji je. Garnbretova je kranjsko zmago, potem ko je v soboto osvojila vse tri smeri do vrha, osvojila z najboljšim dosežkom ženskega finala, z višino tik pod vrhom 44+.

"Te kranjske zmage sem si vedno želela, končno mi je uspelo prebiti led na kranjski tekmi. Moram priznati, da sem bila tokrat res živčna. Moja želja je prevladala nad pritiskom, pokazala sem to, kar sem lahko. Malo mi je zmanjkalo, da bi dosegla vrh smeri," je povedala junakinja sezone.

Rekordna je bila njena celotna sezona, tako balvanska kot težavnostna, saj je skupno osvojila devet zmag, kar je največ doslej v eni sezoni v zgodovini tega športa, šest v težavnosti in tri v balvanih. "Ta sezona je bila najboljša od vseh sezon. Ne vem, kdaj se bo taka sezona spet ponovila, upam, da bom še naprej napredovala," je povedala Ganbretova.

Trenutno najuspešnejša slovenska športna plezalka se je izkazala tudi na letošnjih celinskih tekmovanjih. Postala je evropska prvakinja v kombinaciji, potem ko je bila druga na EP v balvanih in četrta na EP v težavnosti.

Drugo mesto je na tekmi v Kranju pripadlo Južnokorejki Jain Kim, tretje mesto je presenetljivo osvojila Britanka Molly Thompson-Smith.

Prvi finale za Lukanovo
V finalu sta nastopili tudi Mina Markovič in Vita Lukan. Prva je končala na petem mestu, druga pa na sedmem. Za 17-letno Lukanovo je bila kranjska tekma prav posebna, saj je to njen prvi finale v svetovnem pokalu (v polfinalu so ji priznali osmo mesto ter je v finale napredovala naknadno po pritožbi). "Presenečena in navdušena sem bila, ko sem videla, da je dvorana polna. Odplezala sem, kakor sem, nisem najbolj zadovoljna, a to je bila neverjetna izkušnja," je po finalnem nastopu povedala Lukanova.

 

Vir: www.rtvslo.si

Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!