ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose v Prešovu osvojile veliko točko

NOVICA 09.12.2017



Po izpadu iz VELUX EHF Lige prvakov so se rokometaši Gorenja Velenja na gostovanju v Prešovu dokopali do velike točke. Potem ko so imeli priložnost, da bi obračun Lige SEHA Gazprom proti Tatranu tudi dobijo, se je tekma končala pri rezultatu 27:27.

Velenjčani so obračun proti serijskim slovaškim prvakom začeli slabo in sredi 14. minute zaostajali že z 8:4, a nato zaigrali kot prerojeni. Po zaostanku s 6:9 so do glavnega odmora na krilih Roka Ovnička in Blaža Kleča napravili delni niz 8:2 in po 30 minutah vodili s 14:11.

V nadaljevanju je Željko Babić pogosto poskušal s sedmimi rokometaši v napadu. Drznost se mu je obrestovala, saj so njegovi varovanci s takšno igro izsilili številne sedemmetrovke ter tako uspešno stopali korak pred tekmeci vse do 47. minute. Tedaj so ti izid najprej poravnali na 19:19, v naslednjem napadu pa še povedli (20:19).

A "ose" se niso predale. Kljub igralcu manj zaradi napačne menjave so se po uspešno izkoriščenem nasprotnem napadu Matica Verdinka dobrih šest minut pred koncem povzpeli na +2 (24:22), s takšno prednostjo pa povedli (26:24) tudi na začetku 57. minute, ko je bil uspešen Nejc Cehte.

Gorenju Velenju je nato peruti pristrigla nova dvominutna kazen, ki si jo je zaradi domnevnega ugovarjanja prislužil Roberta Markotića. Tatran je prednost s pridom izkoristili in 18 sekund pred koncem povedel s 27:26. A tudi to ni zlomilo levjesrčnih gostov. Ti so zdrveli v zadnji napad, Kleč pa je hladnokrvno zatresel mrežo tekmecev za pomembno točko svoje ekipe.

Prav slednji je bil z osmimi zadetki najboljši posameznik med črno-rumenimi. S petimi zadetki sta mu sledila Verdinek in kapetan Niko Medved. Slednji je vse gole dosegel s črte sedmih metrov, medtem ko ga trenerski štab v igro ni poslal, saj ni želel tvegati morebitnega poslabšanja njegove poškodbe leve rame.

Gorenje Velenje je na tej tekmi nastopilo tudi brez treh svojih najstarejših posameznikov. V domovini so ostali Alem Toskić, Matjaž Brumen in Žarko Pejović, ki jim je trener Babić namenil nekaj več počitka pred naslednjim preizkusom. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak