ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - osice uspešno na turnirju v Gradcu in v slovenski ligi

NOVICA 11.12.2017



Mlajši dečki A Gorenja Velenja se z mednarodnega turnirja v avstrijskem Gradcu vračajo z osvojenim drugim mestom. Aljaž Pratnekar in Malik Mlivić sta bila zbrana v najboljšo postavo tekmovanja.

Pri severnih sosedih so izbranci Saše Mijatovića na štirih tekmah dosegli tri zmage. Uvodni dan so najprej s 26:20 odpravili gostitelje turnirja, za tem pa še dunajsko zasedbo Fivers (22:21), ki velja za najboljšo v Avstriji. V soboto so nato najprej klonili proti Celjanom (14:12), nastope pa sklenili s skalpom madžarskih predstavnikov (23:17). 

Ostale mlajše selekcije Gorenja Velenja pa so se pretekli konec tedna vrnile z gostovanj s tremi zmagami. Kadeti in starejši dečki B so bili uspešnejši od mariborskega Branika, starejši dečki A pa so ugnali ptujsko Dravo.

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 23:47 (11:24)

Kljub izpadu elektrike, tekma se je začela v dnevni svetlobi, so mlade osice tekmo začele silovito in s hitrimi protinapadi polnile mrežo mladih fantov iz Maribora. V drugem polčasu se je podobna igra nadaljevala, razlika pa se je ustavila pri 24 golih za izbrance trenerja Tomaža Juršiča.

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 19:32 (5:15)

Ekipa starejših dečkov B je gostovala pri ekipi iz Maribora. Obračun se je začel po željah osic, ki so že v uvodnem delu obračuna povedle z rezultatom 8:0. V vratih je blestel Lešnjak-Notersberg, ki v prvih 15 minutah ni prejel zadetka. Prvi polčas se je končal z rezultatom 15:5. V začetku drugega dela so priložnost za igro dobile tudi osice, ki so na preostalih tekmah igrale manj. Na koncu so zadetke dosegli vsi igralci RK Gorenje Velenja, končni rezultat tekme pa je bil 19:32.

DRAVA PTUJ : GORENJE VELENJE 22:34 (13:13)

Po zelo izenačenem prvem polčasu so mlade osice v nadaljevanju prestavile v višjo prestavo in z visoko razliko povsem zasluženo premagale borbene domačine.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!