ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Odličen konec tedna za Osice

NOVICA 12.03.2018



Kadetska ekipa Gorenja Velenja je na četrti tekmi polfinalne skupine B zabeležila drugo zmago. Na igrišču ŠC Velenje je v četrtek, 8.marca, z 29:19 odpravila ptujsko Dravo. Začetek tekme je bil odličen, po prvih desetih minutah so črno-rumeni povedli s 4:0. V obrambi so domači fantje garali, v napadu pa bili malo manj natančni, saj bi ob zbranosti pri strelu rezultat že na začetku lahko bil precej višji. Sledil je padec osredotočenosti in gostujoča vrsta se je zadržala na razliki dveh zadetkov vse do 20. minute, nato pa so domači fantje vendarle odigrali bolj zbrano in do polčasa ušli gostom na varnih 8 zadetkov. V drugem polčasu je bilo v igri osic preveč tehničnih napak, pa vendarle so na koncu zmagale z 29:19, za kar si zaslužijo čestitke. V soboto jih ob 14. uri v Rdeči dvorani že čaka naslednja tekma, tekmica bo Krka.

V soboto, 10. marca, je kadetska ekipa ponovno nastopila, tokrat v Rdeči dvorani, kjer je povsem razorožila še novomeško Krko 26:16. Domači fantje so vzeli stvari v svoje roke že na samem začetku. To se je pokazalo v obrambi, katera je bila na zelo visoki ravni, saj so v prvih desetih minutah črno-rumeni prejeli le dva zadetka. V drugem polčasu se je raven igre domačih še dvignila. Ti tudi ob tretji izključitvi Starca (rdeči karton v 38. minuti) v obrambi niso popustili, temveč stopili skupaj in odigrali res fenomenalno. Ob tem lahko pohvalimo tudi oba velenjska vratarja, ki sta bila med vratnicama več kot 50-odstotno uspešna. Fantje si za prikazano in zmago zaslužijo čestitke.

Ekipa starejših dečkov B pa je se je prav tako v soboto, pomerila z ekipo iz Velike Nedelje. Prvi obračun mlajših dečkov B Gorenja Velenja z novim trenerjem se je začel z nekoliko treme domačih fantov. V prvih petih minutah sta zadevali obe ekipi (3:3). Kasneje so osice zaigrale bolj zavzeto in obračun odločile v svojo korist že do konca prvega polčasa (14:6). V nadaljevanju ose niti za minuto niso popustile in z odlično obrambo 6-0 prejele le tri zadetke. V napadu so zadevali vsi igralci domačega mošta, najuspešnejši je bil Horvat z 10 zadetki. Zadetek pa so dosegli tudi vsi ostali igralci v ekipi. V vratih pa sta blestela oba domača vratarja.

 

Vir: RK Gorenje Velenje


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak