ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Boje za naslov slovenskega prvaka začeli s porazom proti Kopru

NOVICA 12.03.2018



Državno prvenstvo se za rokometaše Gorenja Velenja ni začelo po pričakovanjih. Izbranci Željka Babića so na uvodnem preizkusu Lige NLB za prvaka v domači Rdeči dvorani klonili proti Kopru 2013, ki je bil zasluženo boljši z 29:25.

 

Črno-rumeni so že na uvodu obračuna prikazali bledo igro – obramba ni bila na ravni z zadnjih tekem, v napadu pa je bilo vse preveč napak. Koprčani so sredi devete minute povedli s 5:2, gostitelji pa so dokončno priključek ujeli šele 16 minut kasneje, ko je kmalu po prvem vstopu v igro Matic Verdinek zadel za 9:9.

 

Po izenačenju na 10:10 je nato Rok Golčar z dveh zaporednih sedemmetrovk poskrbel za vodstvo z 12:10, z dvema goloma naskoka pa je Gorenje Velenje odšlo tudi na glavni odmor. Za to je tik pred sireno poskrbel Klemen Ferlin, ki je po četrti obrambi preko celotnega igrišča drugič na tekmi zadel nebranjeno koprsko mrežo za 13:11.

 

Velenjčani so nazadnje vodili ob koncu 45. minute, ko je razigrani Gregor Potočnik zadel tretji zaporedni gol svoje ekipe za 21:20. Štiri minute za tem je nato Ibrahim Haseljić rezultat še poravnal na 22:22, nakar je s soigralci zaradi dvominutne kazni ostal brez Nejca Cehteta.

 

Primorci so to izkoristili in stopili v ospredje. Po zapravljeni sedemmetrovki velenjskega kapetana Nika Medveda je Žiga Smolnik goste šest minut pred koncem popeljal na +3 (26:23), kar je zadostovalo za končni uspeh.

 

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s petimi zadetki najboljši Potočnik, po tri pa sta dodala Rok Ovniček in Golčar.

 

Naslednji preizkus moštvo iz Šaleške doline čaka že v torek, ko bo v Ligi SEHA Gazprom gostovalo pri Meškovu iz Bresta. V nedeljo nato v istem tekmovanju sledi domača tekma s slovaškim prvakom Tatranom iz Prešova, v sredo pa četrtfinalna tekma Pokala Slovenije z Jeruzalemom Ormožem. Z nastopi v državnem prvenstvu bo Gorenje Velenje nadaljevalo v soboto, 24. marca, v gosteh pri novomeški Krki.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!