ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Z osjo trmo do preobrata in zmage v Brestu

NOVICA 14.03.2018



Rokometaši Gorenja Velenja so si v beloruskem Brestu vsaj delno zacelili rane po bolečem porazu na uvodni nedeljski tekmi državnega prvenstva, ko so na domačem parketu morali priznati premoč Koprčanom. Na gostovanju v regionalnem tekmovanju so z izjemnim preobratom na kolena spravili Meškov, ki bo nastopil med najboljšo šestnajsterico VELUX EHF Lige prvakov ter na finalnem turnirju Lige SEGA Gazprom. Odločilen zadetek za 33:32 je prispeval junak tekme Rok Ovniček.

 

Velenjčani so dvoboj z beloruskimi prvaki začeli odlično. Že v prvem napadu so tekmečevo obrambo izigrali s cepelinom, na začetku 4. minute pa je po golu Gregorja Potočnika prednost gostujoče ekipe poskočila na +3 (4:1). Nekaj zaporednih napak črno-rumenih so nato gostitelji izkoristili za izenačenje na 4:4, a so jim prvi do začetka devete minute vrnili z enako mero (4:7).

 

Meškov je prvič v ospredje stopil osem minut pred polčasom, ko je po štiri zaporednih zadetkih povedel s 16:14. Sredi 29. minute je nato Ovniček s svojim petih zadetkom zaostanek znižal na 17:18, rokometaši z Bresta pa so prvih 30 minut kljub temu zaključili z najvišjo dotedanjo prednostjo (20:17).

 

Tudi v nadaljevanju so Belorusi prednost držali v svojih rokah. Po zaslugi boljše obrambe so ose v 35. minuti zaostanek znižale na 22:23, a sledil je nov domač odgovor. Naleta treh zaporednih zadetkov ni uspel prekiniti niti Željko Babić, ki je segel po minuti odmora. Njegovi varovanci so po njej sicer izkazali v obrambi, a zapravili tri zaporedne napade, po katerih je Meškov v 42. minuti povišal na +5 (27:22).

 

Zasedba iz Šaleške doline se kljub temu ni predala. Z osjo tečnobo je vztrajno zmanjševala zaostanek iz minute v minuto, svoj trenutek pa doživela devet minut pred koncem obračuna, ko je nezaustavljivi organizator igre Ovniček po drugem zaporednem golu (vmes je Klemen Ferlin prispeval pomembno obrambo) izid poravnal na 29:29.

 

A tu se je prava drama šele začela. Po zgrešeni sedemmetrovki Gorenja Velenja se je domača zasedba sredi 54. minute oddaljila na 31:29, nakar je Ferlin zaklenil svoja vrata, zbral tri zaporedne obrambe, Rok Golčar, Nejc Cehte in Matic Verdinek pa so poskrbeli za vodstvo z 32:31. Dobrih 45 sekund pred koncem je bil nato izid znova poravnan, dvome o zmagovalcu pa je nato z novim izjemnim, svojim desetim zadetkom razrešil junak tekme Ovniček.

 

Z osmo zmago v sezoni je Gorenje Velenje dokončno potrdilo peto mesto v Ligi SEHA Gazprom. Zadnja tekma med regionalno druščino jo čaka to nedeljo, ko bo 20. uri v Rdeči dvorani gostoval slovaški prvak Tatran iz Prešova.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak