ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - PRVENSTVO SLOVENIJE ZA U16

NOVICA 17.09.2018



Ravne na Koroškem je minuli vikend gostilo pionirje in pionirke kategorije U16, ki so se na stadionu borili za naslove prvaka Slovenije.

Velenjski atleti so bili odlični. Jaka Grabner je zmagal v hoji na 3000 m, postavil nov državni rekord in se uvrstil v reprezentanco Slovenije, ki bo čez 14 dni nastopila v Madžarskem Gyoru. Prav tako si je nastop za reprezentanco SLO, z odličnim tekom na 300 m in osvojenim srebrom, priboril Tomaž Turinek.
Na stopničkah je stala tudi Nika Kumar, ki je osvojila 3. mesto v metu kladiva. Odlični so bili tudi mlajši atleti, ki se bodo v kategoriji U16 borili še prihodnje leto.

Tako je še leto dni mlajša, Tinkara Miklavžin, v teku na 300 m z ovirami, osvojila bron, enako leto mlajši Tim Dolar, ki je bron osvojil v metu diska. Celo dve leti mlajša, Hana Juhart, pa je postala bronasta v suvanju krogle.Njeno državno prvenstvo sledi 29. in 30.9. 2018, v Radovljici, kjer se bo spogledovala z zlatom.

Bravo!

 

Vir: Atletski klub Velenje

Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak