ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Delitev točk v Ribnici

NOVICA 22.10.2018



Tekmo sta obe ekipi začeli z veliko mero borbenosti v obrambi. Začetne minute so bile rezultatsko izenačene. Črno-rumenim je možnost za pobeg na več kot zadetek prednosti onemogočala nezbranost v napadu in neizkoriščenost čistih priložnosti v napadu. Prvič so Velenjčani povedli s +2 v 14. minuti, ko je za 6:4 zadel Matic Verdinek. Obramba je delovala odlično, nekaj tehničnih napak pa se je pojavilo v napadu. Prav te so domačim rokometašem pomagale, da so ob koncu prvega dela v 26. minuti povedli s 12:11. Vlado Matanović je postavil rezultat polčasa 14:14.

 

V 2. polčas so bolje vstopili rokometaši Rika Ribnice. Obrambo so odigrali bolje kot v prvem polčasu in po desetih minutah igre v drugem delu prvič povedli s +3 (20:17), tri minute kasneje pa so prednost povečali na štiri zadetke prednosti (23:19). Nato se je v vrata velenjskih rokometašev vrnil Emir Taletović in sledile so minute, ki so pripadle gostom. Po delnem izidu 3:0 so Velenjčani po zadetku Aleksa Kavčiča izenačili rezultat (24:24), manj kot pol minute kasneje pa po hitrem protinapadu in zadetku Verdinka povedli s 25:24. Sledil je padec v igri rokometašev Gorenja Velenja in domači so si uspeli štiri minute pred koncem priigrati prednost dveh zadetkov. Gostje so ostali zbrani, se uspeli Ribničanom približati in v zadnji minuti je z izjemnim zadetkom za delitev točk in rezultat 30:30 poskrbel Domen Tajnik.

 

Z devetimi zadetki je bil prvi strelec Gorenja Velenja Matic Verdinek, šest jih je dodal Aleks Kavčič, Emir Taletović pa je zbral 11 obramb.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak