ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mladinci dosegli pomembno zmago, slavili tudi starejši dečki A in B

NOVICA 25.10.2018



Starejši dečki B

Tekmo so imeli od prvega sodnikovega žvižga pod nadzorom velenjski rokometaši. Črno-rumeni so igrali zelo zavzeto in z lepo igro v napadu izpeljali nekaj zelo lepih akcij. V obrambi so z borbeno igro oteževali nasprotniku, da bi se z lahkoto prebil do gola, na drugi strani pa so Velenjčani dosegli veliko zadetkov iz protinapadov.

Starejši dečki A

Tekmo proti vrstnikom iz Gornje Radgone so prepričljivo dobili rokometaši Gorenja Velenja. Visoka zmaga je bila plod kolektivne igre. Črno-rumeni so si razdelili igralni čas v skoraj enakih deležih in prikazali odlično predstavo. Čvrsta obramba in hitri protinapadi so krasili igro mladih osic skozi celoten obračun. Nekaj napak se je prikradlo v obrambo, a sta jih popravila vratarja v vratih. Od prve minute tekme so velenjski rokometaši samo povečevali prednost in na koncu zmagali z 28:13.

 

Mladinci

Od zadnje prvenstvene tekme je minilo že kar precej časa, zato so se fantje mladinske ekipe nekoliko oddaljili od tekmovalnega ritma tekem. Poleg tega so odšli na gostovanje k prvouvrščeni ekipi mladinske lige. Kljub začetni negotovosti v napadu so Velenjčani odlično delovali v obrambi in domači so le s težavo prihajali do strelov. V vratih rokometašev Gorenja Velenja je bil razpoloženega vratarja, stekla je tudi igra v napadu. Velenjski rokometaši so prišli do vodstva s sedmimi goli razlike. V nadaljevanju so nekoliko popustili in tudi domačini so zaigrali bolje ter do polčasa razliko zmanjšali na tri zadetke. Z disciplinirano igro v obrambi in domiselnim napadom ter neizmerno željo po zmagi, so črno-rumeni ves čas kontrolirali igro in proti koncu drugega polčasa razliko samo še povečevali ter na koncu zmagali s 28:22.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak