ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - V Avstriji do visoke zmage

NOVICA 14.01.2019



 Za ekipo iz Velenja na tej tekmi še niso, zaradi zdravstvenih razlogov, zaigrali Nikola Špelić,Filip Banfro in Emir Taletović.

 

Tekmo so domači začeli odločno, z gibljivo obrambo in hitro igro v napadu. Večji del prvega dela, vse do 19. minute obračuna smo v Ferlachu spremljali izenačen obračun. Nato pa je pri gostih za +4 (13:9) zadel Vlado Matanović in velenjski rokometaši so svojo prednost do polčasa samo še višali. Po nekoliko slabši obrambi v prvem delu tekme so zaigrali čvrsteje in rokometaši Ferlacha nikakor niso našli poti do gola gostov. V zadnjih desetih minutah prvega dela so domači mrežo za hrbtom vratarja Miljana Vujovića zatresli zgolj trikrat. S svojim osmim zadetkom je za vodstvo s +10 in rezultat polčasa, 23:13, poskrbel Aleks Kavčič.

 

Že takoj ob začetku drugega dela so črno-rumeni svojo razliko še povečali. Tadej Mazej je zadel za 24:13. Sledile so nekoliko boljše minute domačih rokometašev, ti so se z delnim izidom 3:0 uspeli nekoliko približati. A Velenjčani se niso pustili zmesti. Dobra obramba jim je omogočala, da so lahko dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Prav iz hitrega protinapada je v 48. minuti srečanja poskrbel Ibrahim Haseljić. Tudi napad je deloval odlično, z iznajdljivimi akcijami so ose polnile mrežo domačih in deset minut pred koncem tekme po zadetku Domna Tajnika vodile že z 36:23. Rezultat srečanja, 38:24, je postavil Timotej Grmšek.

 


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo pokazali boljšo predstavo kot na prejšnji tekmi proti Slovenj Gradcu. Čvrsta in gibljiva obramba nam je omogočala, da smo dosegali lahke zadetke in tekmo na koncu zmagali z visoko razliko. Pred nami sta še dve pripravljalni tekmi in verjamem, da bomo iz obeh poskusili potegniti največ in se dobro pripraviti na uraden začetek nadaljevanja sezone.«

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak