ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši zaključili uspešno sezono

NOVICA 03.06.2019Rokometaši Gorenja Velenja so v petek odigrali zadnjo tekmo sezone. V celjskem Zlatorogu so po izenačenih 45. minutah tekme na koncu slavili domači rokometaši.

 

Velenjčani so v tekmo vstopili odločno, v 2. minuti je za 0:1 zadel Vlado Matanović. Nekaj napak se je prikradlo v napad, so pa zato črno-rumeni toliko bolje igrali v obrambi. Gostje so si uspeli v začetnih minutah priigrati dva zadetka prednosti, v 11. minuti srečanja je Aleks Kavčič zadel za 4:6. Po 15. minutah igre so domači rokometaši izenačili na 7:7, nato pa so velenjske ose z dvema zaporednima zadetkoma Matanovića in Matica Verdinka povedle s +2 (7:9). Vodstvo Velenjčanov so hitro izničili celjski rokometaši in do konca prvega dela smo spremljali izenačen obračun. V 28. minuti je Domen Tajnik zadel za 13:14, Miljan Vujović pa je ubranil strel s črte sedmih metrov in varovanci Zorana Jovičića so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

 

V začetku nadaljevanja so domači rokometaši izenačili nato pa v 33. minuti povedli s 16:15. Na velenjski strani je prve tri zadetke v drugem polčasu prispeval Miha Kavčič, ki je rezultat v 35. minuti ponovno izenačil (17:17). Po dvominutni izključitvi na strani Gorenja Velenja so Celjani izkoristi številčno prednost in ponovno povedli. Vse do 45. minute smo spremljali izenačen obračun, nato pa so rokometaši Celja Pivovarne Laško začeli višati svojo prednost, v 56. minuti so vodili z 29:24. Krajša klop Velenjčanov je terjala svoj davek in na koncu so se slovenski prvaki v domači dvorani veselili zmage z 30:26.

 

Najboljši strelec slovenskega prvenstva je s 225 zadetki velenjski rokometaš, Matic Verdinek. Levokrilni igralec Gorenja Velenja je v rednem delu sezone dosegel 164 zadetkov, v končnici pa 61. Skupno je v tej sezoni na vseh tekmah Gorenja Velenja dosegel kar 300 zadetkov (EHF Pokal, Pokal Slovenije, državno prvenstvo). 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih