ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mariborčani boljši na domačem terenu

NOVICA 23.09.2019



Velenjčani so v tretjem krogu domače lige NLB gostovali pri ekipi Maribor Branika. Zmage so se veselili domačini z rezultatom 25:22.

 

Rokometaši Gorenja so nastopili brez poškodovanega Vladimirja Bojanića, prav tako na tekmi ni nastopil vratar Aljaž Panjtar, ki zaradi bolečin v hrbtu še ni bil pripravljen za igro.

 

Tekmo so bolje odprli domačini in v 9. minuti povedli s 4:1. Po izjemnih obrambah mariborskega vratarja so domačini v 11. minuti srečanja prišli do vodstva s +4 (6:2), kar je bilo dovolj, da je trener Zoran Jovičić posegel po minuti odmora. Velenjski rokometaši so se zbrali in v 17. minuti srečanja znižali zaostanek na 7:6. Mariborčani so nato znova stopili na plin in po zaslugi odličnega vratarja, ki je v prvem polčasu zbral kar 10 obramb, odšli v garderobo s prednostjo štirih zadetkov (13:9).

 

Na začetku drugega polčasa so sledile minute Velenjčanov, ki so začeli kazati pravo igro tako v obrambi kot v napadu. V 33. minuti so z drugim zaporednim zadetkom Aleksa Kavčiča stopili vodstvo Mariborčanov na 13:12. Sledile so izenačene minute, kjer smo spremljali igro gol za gol. V 54. minuti je za prvo vodstvo gostov z 21:20 poskrbel kapetan David Miklavčič. V zaključku tekme so se domačini po odličnih obrambah in nezbrani igri Velenjčanov znova odlepili. Tekmo so zaključili z zasluženo zmago s 25:22.

 

Najboljši strelec pri črno-rumenih je bil Matic Verdinek s sedmimi zadetki. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak