ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Knapi v sodnikovem podaljšku ostali brez zmage

NOVICA 04.11.2019



Nogometaši Rudarja so včeraj odigrali tekmo 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije in po treh zaporednih porazih tokrat vknjižili neodločen izid. Obe ekipi sta prvi polčas odigrali zelo pazljivo, brez tveganja z nekaj polpriložnosti. V 39. minuti si je edino pravo priložnost ustvaril sežanski napadalec Sikimić, a je vratar Stopajnik z odlično obrambo preprečil vodstvo domačih. Tudi v nadaljevanju podobna slika kot v prvem polčasu, le z nekoliko več žoge v posesti domače ekipe in na trenutke nervozne igre gostujoče ekipe, za kar so si prislužili 5 rumenih in en rdeči karton.

Knapi so prvi strel v okvir nasprotnikovih vrat sprožili šele v 64. minuti, kar je ob iznajdljivosti Dominik Radića v slabi polovici drugega dela pomenilo tudi vodstvo z 1:0. Le dve minuti po vodstvu zeleno črnih je sledil grob štart in rdeči karton Ćosića nad Bongonguijem. Poškodba kamerunskega napadalca je bila prehuda in tekme ni mogel nadaljevati. Po izključitvi Ćosiča so domači nekoliko več poskušali, v 88. minuti imeli lepo priložnost za izenačenje, a je vratnica ustavila močan projektil Ristića. V razburljivi končnici so varovanci Andreja Panadića imeli zmago na dlani in vse je kazalo na prvo prvenstveno zmago knapov, a stem se domači niso ravno strinjali. V sodnikovem dodatku je sicer danes odlični David Hrubik v kazenskem prostoru nehote igral z roko, glavni sodnik Nejc Kajtazovič pa brez oklevanja pokazal na najstrožjo kazen. Sežanski golgeter Sikimić je z bele točke rutinirano premagal Stopajnika in poskrbel za izenačenje. V izdihljajih tekme pa se je Sikimiću ponudila še ena lepa priložnost, a zahvaljujoč izvrstni obrambi Stopajnika je ostalo pri neodločenem izidu.

Andrej Panadić, trener NK Rudar Velenje, za Planet tv: "Z naše strani zelo dobro odigrana tekma. Igrali smo ves čas kompaktno, Taborju nismo dovolili kombinatorno igro, do katere so prihajali na domačih tekmah. Potem se zgodi rdeči karton, a smo se v nadaljevanju vseeno dobro držali. Smola je v tem, da smo zadetek prejeli v 90. minuti iz najstrožje kazni, praktično na koncu tekme. Penal je takšen, kakršen je, sodnik ga je piskal. Vseeno smo lahko zadovoljni, saj se vračamo s pozitivnim rezultatom, bili smo pa zelo blizu treh točk."

Vir: www.velenjcan.si

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak