ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani zanesljivo v 1/8 finala Pokala Slovenije

NOVICA 18.12.2019



Rokometaši iz Velenja so se ta torek v gosteh pomerili z ekipo Cerklje – Radovljico. Z rezultatom 46:32 so se zanesljivo uvrstili v 1/8 finala Pokala Slovenije.

Cerkljani so tekmo odprli zelo motivirano in v 3. minuti srečanja povedli s 3:0. Ose so se prebudile v 4. minuti ko je iz hitrega protinapada zadel Matic Verdinek za 1:3.V vratih se je izkazal domači vratar, ki je povzročal preglavice Velenjčanom. V 7. minuti so se po zadetku Aleksa Kavčiča ose približale na zadetek zaostanka (5:4), minuto kasneje pa je Verdinek zadel za izenačenje na 5:5. Rokometaši iz Šaleške doline so strnili vrste v obrambi in v 9. minuti po hitrem protinapadu povedli s 6:5. Čeprav je ekipa iz Radovljice pokazala borbeno igro, se je hitro pokazala razlika v kvaliteti ekip. Velenjčani so v 15. minuti po zadetku A. Kavčiča vodili že s 13:6, v 20. minuti pa je razlika znašala že +9 (18:9). Videli smo ogromno zadetkov na obeh straneh, polčas pa se je končal z zadetkom domačinov za 19:26.

 

Drugi polčas so s štirimi zaporednimi goli odprle ose in v 34. minuti po zadetku Grega Okleščnapovedle s 30:19. Trener Velenja, Zoran Jovičić, je priložnost za igro ponudil mlajšim igralcem. V vratih pa je Emirja Taletovića zamenjal član mladinske ekipe, Alen Husejnović. V 45. minuti je za vodstvo z 38:23 zadel mladi Peter Šiško. Mlade ose so tekmo mirno pripeljale do konca. V 55. minuti je svoj deveti zadetek dosegel Tadej Mazej, ki je bil tudi najboljši strelec srečanja. Tekma se je končala z zmago Gorenja Velenja s 46:32.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak