ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skakalci odlični na Ljubnem in v Nemčiji

NOVICA 20.01.2020



Za velenjskimi člani smučarsko skakalnega kluba je naporen, a uspešen vikend.

V nedeljo, 19. 1.2020 je na Ljubnem potekala tekma v smučarskih skokih za pokal Cockta.
Barve smučarsko skakalnega kluba Velenje sta zastopala Nika Vetrih in Patrik Vitez. Oba sta pokazala odlično formo in se tako povzpela v sam vrh. Nika Vetrih je osvojila prvo mesto v kategoriji mladink do 18 let. Patrik Vitez pa je stopil na najvišjo stopničko v kategorji članov.

Nemški Klingenthal in Oberhof pa sta v minulih dneh družno gostila tekmi celinskega pokala v nordijski kombinaciji, kjer se je dvakrat izkazal Rok Jelen.

Organizatorji v Klingenthalu so zaradi majhne količine snega imeli kar nekaj težav pri izvedbi tekme, zato so si pomagali tudi s tekaškimi progami v Oberhofu. Namesto treh predvidenih tekem so izpeljali dve klasični, tekma s skupinskim štartom je odpadla. Na obeh je bil odličen mladi Rok Jelen, ki je na prvi tekmi zasedel 9. mesto, potem ko je bil po skoku sedmi, na drugi tekmi pa je bil osmi, potem ko je bil po skoku deveti.

V skupnem seštevku je Jelen na trinajstem mestu, celinski pokal pa se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Reni na Norveškem.

Čestitamo!

 

 

Vir: SSK Velenje in sloski.si

 

Foto: sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak