ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet: Črno- rumeni z zmago iz prestolnice

NOVICA 15.09.2020



Ekipa Zorana Jovičića je v petek gostovala pri povratnikih med prvoligaši- LL Grosist Slovanu. Velenjčani so v prvem krogu Lige NLB na domačih tleh prepričljivo premagali MRK Ljubljana, meste rivale tokratnih nasprotnikov. Zmago so črno- rumeni slavili tudi v petek in nasprotnike premagali s +5 (23:28).

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Mihe Kavčiča. S sedemetrske črte je v 5. minuti v nasprotnikovo mrežo zadel Matic Verdinek za +1 (1:2). Z zadetkom M. Kavčiča je bila gostujoča ekipa v 17. minuti v prednosti za dva zadetka (6:8). Dobro razpoložena ekipa Aleša Repine je v 22. minuti poravnala rezultat na 9:9, kar je ose spodbudilo k boljši igri. Z zadetkom Tilna Sokoliča so gostje v slačilnico odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:15).

Drugi polčas se je za Velenjčane začel v 33. minuti z zadetkom Timoteja Grmška za +2 (14:16). Nasprotnikov gol je v 37. minuti za 3 zadetke prednosti (15:18) zatresel Miha Kavčič. Domača ekipa je povečala tempo in v 44. minuti, po nekaj uspešnih napadih in obrambi, prevzela prednost (19:18). Črno-rumeni so nato ujeli pravi ritem in pričeli tresti mrežo nasprotnika. Z uspešnim strelom na gol je v 46. minuti Domen Tajnik poskrbel za ponovno vodstvo os (19:20). Z nekaj hitrimi napadi in protinapadi so ose tekmo zaključile s petimi zadetki prednosti. Končni rezultat je bil 23:28.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!