ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


ŽRK Velenje - Prva zmaga v novi sezoni

NOVICA 21.09.2020



Članska ekipa Žrk Velenja je v soboto gostila ekipo ŽURD Koper. Po slabšem prvem polčasu in zaostanku dveh golov, so drugi polčas odigrale borbeno in na koncu zasluženo slavile z rezultatom 24:19.

Tekmo so naše punce začele v manjšem krču. Po treh zaporedno zgrešenih strelih je prvi gol na tekmi v četrti minuti dala Enis Tabaković. V dvanajsti minuti so naše punce povedle z 6:4. Prednost dveh zadetkov so hitro izgubile. V 25. minuti so Koprčanke ušle na štiri gole prednosti. Razliko po prvem polčasu je v zadnji minuti prvega polčasa, z zadetkom iz sedmih metrov zmanjšala Nika Priteržnik. Prvi polčas se je končal v korist gostujoče ekipe.

Drugi polčas so naše punce začele bolj zbrano. V 45. minuti so z zadetkom Tjaše Smonkar izenačile na 16:16. Nato pa so Koprčanke spet povedle. V 53. minuti so naše punce z odličnimi obrambami Ljiljane Simić in zadetkom Nike Priteržnik, povedle za zadetek. Zadnji gol na tekmi je zadela Nastja Ferenc in tekma se je končala z rezultatom 24:19.

Naše punce v naslednjem krogu čaka še ena domača tekma. V goste prihaja ekipa ŽRK Ptuj.

Čestitamo!

 

Vir: Ženski rokometni klub Velenje

Foto: Rok Jošt Foto: Rok Jošt Foto: Rok Jošt

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!