ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


USPEŠNA PRIREDITEV "VELENJE SE PREDSTAVI"

NOVICA 17.09.2012



V soboto dopoldne se je na osrednjem velenjskem trgu v okviru prireditve »Velenje se predstavi«,ki jo tradicionalno pripravljamo ob prazniku mestne občine Velenje, predstavljalo petindvajset športnih društev in klubov, sedemnajst izobraževalnih ustanov, deset kulturnih društev ter osem društev in institucij, ki delujejo na področju zdravja. Glasbeno–plesni program so pripravili učenci Osnovne šole Gorica, Plesni studio N in Otroški pevski zbor Klavirček Vrtca Velenje, Enote Tinkara. Nastopilo je več kot 100 otrok.
V okviru prireditve, kismo jo pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje, smo pripravili tudi Tek očkov, ki ga v mesecu občinskega praznika organiziramovsako leto že od leta 2006. Letos je bila udeležba rekordna. Pri teku je sodelovalo kar 146 otrok in 91 očkov, skupaj torej 237 tekačev. Vsem udeležencem teka smo podarili simbolična darila. Otrokom majice z napisom »Moj očka je…« in očetom majice z napisom »Aktivirani očka!«.
Obiskovalci prireditve so lahko med drugim preverili svoje sposobnosti pri streljanju z zračno puško, poskusili zeliščni čaj, se sprehodili skozi napihljivi model debelega črevesa ter dobili številne informacije o delovanju društev, možnostih izobraževanja … Prireditev je obiskal tudi dobitnik srebrne medalje na paraolimpijskih igrah v Londonu, Franček Gorazd Tiršek, član Strelskega društva Mrož Velenje.
Glede na dober odziv sodelujočih društev, klubov, izobraževalnih ustanov in institucij, ki delujejo na področju zdravja, pa tudi obiskovalcev, bomo z organizacijo tovrstne prireditve gotovo nadaljevali tudi v naslednjih letih. Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.
Prijazen pozdrav!
Služba za odnose z javnostmi MO Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!