ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejem udeležencev mednarodnih zimskih iger šolarjev - Innsbruck 2016

NOVICA 08.01.2016



Delegacija športnikov, ki bo Velenje prvič predstavljala na mednarodnih zimskih igrah šolarjev v avstrijskem mestu Innsbruck, je danes obiskala Mestno občino Velenje.

Športnike in spremljevalce so sprejeli podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, vodja Urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrić in vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak.

Velenjski športniki vsako leto potujejo na poletne mednarodne igre šolarjev, tako so bili lani v Avstraliji, letos na Nizozemskem, naslednje leto julija potujejo na Taiwan. Mednarodnih zimskih iger šolarjev pa se bo ekipa športnikov iz Mestne občine Velenje udeležila prvič. Športniki iz Smučarskega kluba Velenje (tekmovali bodo v veleslalomu in na ekipnem paralelnem veleslalomu) in Smučarsko skakalnega kluba Velenje (tekmovali bodo v teku na smučeh posamično in ekipno) na igre odpotujejo v ponedeljek, 11. januarja 2016. Iger se bodo udeležili smučarji Neža Apšner, Jakob Jurjovec, Lan Marcel Koželjnik, Eva Rauter, Aljaž Rebolj, in tekmovalci v teku na smučeh Jan Bombek, Jerneja Brecl, Tiara Kaligaro in Lan Vrčkovnik.

Sprejema so se udeležili tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, vodja delegacije Katka Geršak ter trenerja David De Costa in Rolando Kaligaro.

Več o samih igrah si lahko preberete nahttp://www.innsbruck2016.com/en/


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!