ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mitrović bo prihodnjo sezono oblekel črno-rumeni dres

NOVICA 08.01.2016



V prihodnji sezoni bomo lahko med člani osjega gnezda pozdravili novega rokometaša, in sicer srbskega igralca Luko Mitrovića.
Luka Mitrović je 28-letni občasni srbski reprezentant, ki se najbolje znajde na položaju srednjega zunanjega igralca. Trenutno je član norveškega Elveruma, ki v tej sezoni igra v Ligi prvakov.
V minulih mesecih je 192 cm visoki igralec na dvanajstih tekmah Lige prvakov dosegel 60 zadetkov. Med drugim je bil v prvem krogu sezone tega tekmovanja, na položaju levega zunanjega, na katerem trenutno igra zaradi poškodb soigralcev, izbran tudi v najboljšo postavo. Za norveški klub je doslej odigral 43 tekem in v tem času dosegel 234 zadetkov (5,4 na tekmo).
Mitrović je v dosedanji karieri dosegal gole za klube, kot so Elverum, Metaloplastika iz Šabca (Srbija) ter za danske Alborg, Skive in Nordsjeland. Dejstva, da bo postal novi član RK Gorenje Velenje, je vesel tudi Mitrović, ki je ob tem povedal: "Zelo sem zadovoljen z dogovorjenim sodelovanjem in predstavljeno strategijo. Naše ambicije so podobne in upam, da bomo skupaj osvajali lovorike tako v Sloveniji kot tudi na evropskih tekmovanjih. O ekipi in Velenju kot mestu sem slišal veliko dobrih stvari, zato se sodelovanja izjemno veselim, predstavlja pa mi tudi velik izziv. Člansko moštvo se bo sicer z novo sezono precej spremenilo, a to ob dobrem delu vseh vključenih v klub zagotovo ne bo vplivalo na končne rezultate."
Matej Avanzo, ki se je z Mitrovičem uspešno dogovoril za sodelovanje, pa o novi okrepitvi pravi: "Luko Mitrovića smo v klubu spremljali že od začetka sezone, v kateri je bil eden glavnih posameznikov norveškega Elveruma, in v njem prepoznali lastnosti, ki smo jih na položaju srednjega zunanjega igralca iskali. Po več pogovorih in srečanju smo ga tudi značajsko ocenili za primerno okrepitev našega kluba, saj gre za zrelega, odgovornega igralca, ki mu prihod v Velenje predstavlja velik izziv. Vsekakor od njega pričakujemo veliko, menimo pa tudi, da se bo lahko dobro dopolnjeval z našim mladim upom na položaju organizatorja, Rokom Ovničkom, po potrebi pa lahko zaigral tudi na položaju levega zunanjega igralca."
Mitrović bo član črno-rumene družine postal s tem poletjem, pogodbo pa smo podpisali za eno sezono, z možnostjo podaljšanja še za eno. 
Vir: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!